Weerbericht:
Eerst buien. Overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtwagen ramt woning IJzendijke

Toegevoegd: 20-01-2016, 11.14 uur - Update: 20-01-2016, 14.58 uur
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - In het Zeeuws-Vlaamse IJzendijke is woensdagochtend een 20-jarige man uit Hulst met zijn vrachtwagen tegen een woning gereden. Daarbij is flink wat schade ontstaan.


Het ongeluk gebeurde rond 10.30 uur op de hoek van de Nieuwedijk met de Schrorerweg. Volgens de politie kreeg de bejaarde bewoonster de schrik van haar leven maar is er niemand gewond geraakt. De woning moest eerst worden gestut voordat de vrachtauto, geladen met huis-aan-huis-bladen, kon worden geborgen.

De brandweer constateerde namelijk dat het niet veilig was om de vrachtwagen direct weg te halen omdat de woning dan mogelijk kon instorten. Samen met een aannemer heeft de brandweer de woning eerst gestut voordat de vrachtwagen kon wegrijden. Een deel van de woning raakte vernield.

Volgens de politie gebeurde het ongeluk vermoedelijk door plaatselijke gladheid.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
walter (24-1-2016 om 08:48)
@bumper, ik denk niet, dat de chauffeur te hard gereden heeft hier, want dan was de schade veel erger, en waren er misschien wel gewonden en/of doden gevallen, dus eerst ff goed nadenken voordat je hier zomaar wat neer zet.
ikkenhet (20-1-2016 om 22:11)
Ja als deze vrachtwagen schuift dan schuift ie hoor,heb zelf gewerkt bij ze,hou jij dat gewicht maar is tegen,ik had het vandaag ook met mn bulk combinatie vol geladen..reken maar uit
rocky (20-1-2016 om 20:56)
Nalatig strooien niet he. Er is gewoon heel veel bezuinigd sinds alles samen zit. Veel polderwegen worden niet eens meer gestrooid. En dan commentaar geven dat de strooiploeg te laat is is ook jammer. Coördinators geven opdracht wel of niet te strooien.... dus bij nacht en ontij je nest uitkomen omdat t glad is doen degene die strooien niet voor de lol... Bedenk dat ook even. En in dit geval: oproep van deze morgen was 4.30u..... dus voor de spits!
Ikke (20-1-2016 om 18:59)
@ bumper. Ook als je niet hard rijd kan je uit de bocht gaan als het glad is. Hoeft niet aan chauffeur te liggen. Ik zelf reed vanmorgen 10 km per uur geloof ik en wilde afslaan maar mn auto niet. Dus niet zo hard oordelen graag.
altijdutzelfde (20-1-2016 om 18:27)
Ik weet niet of bumper wel is met een voertuig rijd... maar als een vrachtwagen begint te glijden op ijs dan blijft het glijden En dan hoeft het niet eens echt heel hard te gaan heb het zelf ook wel eens gehad dat ik met een snelheid van 20 km/h ca 100 meter stuurloos bleef schuiven niks hielp En de situatie daarzo is mij ook bekend en is een heel smal punt het huis staat bijna tegen aan de weg... je weet niet wat er precies gebeurt is Miss heeft deze chauffeur hem wel vakkundig weg kunnen sturen zodat hij niet recht in het huis uit kwam... weet jij het? Ongeluk zit in een klein hoekje en nu lijkt het alleen schade aan het huis en is te repareren en zijn er geen gewonden
Moeder (20-1-2016 om 18:21)
Je kon daar nog fietsen nog lopen en dat dit gebeurd is aan de strooidienst en de gemeente te danken en niet aan te hard rijden ..... Dat daar idd mensen langs moeten voor werk of school zal hun een biet zijn en ja dan krijg je dit... Maar ozo gemakkelijk om te oordelen als je er niet bij was....tot dat jezelf een keer in zo een situatie beland
Cookie-instellingen beheren