Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

Woning raadslid bekogeld met eieren en vuurwerk

Toegevoegd: 22-01-2016, 09.52 uur
Door: Rolf de Feijter

YERSEKE - Een woning aan de Magnolialaan is donderdagavond besmeurd met eieren. Ook was er vuurwerk afgestoken. De bewoner is lid van de gemeenteraad van Reimerswaal. Hij vermoedt dat de actie te maken heeft met zijn motie over de mogelijke tijdelijke kleinschalige opvang van vluchtelingen in het voormalige bejaardenhuis ‘Vredelust’ in Yerseke. Zijn vrouw verzamelt hiervoor handtekeningen.


De politie kreeg om 22.30 uur een melding dat op de Magnoliaan in Yerseke met zwaar vuurwerk en eieren tegen een huis gegooid was .Ter plaatse vertelde de bewoner dat hij in de brievenbus een kladje had gevonden waarin staat “Yerseke zegt nee tegen AZC, deze keer zijn het nog eieren, stop met handtekeningen actie".

Burgemeester Jan Huisman van de gemeente Reimerswaal is geschrokken van het incident. Hij zegt daarover: “Het is volstrekt onacceptabel dat er bij het huis van ChristenUnie-raadslid Andries Jumelet en zijn echtgenote vuurwerk is afgestoken en dat het besmeurd is met eieren. Het kan niet zo zijn dat door vandalisme de mond van een gekozen raadslid wordt gesnoerd. Ik roep getuigen op om de politie te informeren zodat we de dader(s) kunnen opsporen'', aldus Huisman.

Ook de politie neemt de zaak hoog op en stelt een uitgebreid (buurt) onderzoek in. Getuigen van het incident kunnen contact opnemen via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frits klop (23-1-2016 om 22:27)
De helft van onze reageerders gaat vermoedelijk niet eens naar de stembus. Omdat het niet helpt zeggen ze.... Niet gestemd? Ook niet zeuren dan. En ja hoor, ze zullen wel komen, reacties zeer voorspelbaar " het helpt niet " m.a.w je bent niet naar het stem bureau geweest????
Jan (23-1-2016 om 22:24)
Weinig reacties inhoudelijk.... Triest dat je iemand zijn huis moet besmeuren omdat je het ergens niet mee eens bent. Recht op vrijheid van meningsuiting is voor iedereen, voor of tegen wat dan ook. Afgesproken is dat we van elkaar en bezittingen afblijven. Gezien het briefje is het vermoedelijk een kind of tokkie... Niet wat er zondags gepreekt word in de El Mossel Moskee.
Jan (23-1-2016 om 18:49)
Marc@ Die vrouwen in Keulen hebben nu wel een onderbuikgevoel. Met dank aan de intelligente mensen in Den Haag en Brussel. Kom maar binnen en het wordt de zelfde puinhoop als in het land van herkomst. Ze hebben nu eenmaal een andere cultuur. Het aller grootste probleem is dat deze mensen nooit meer terug gaan en daar zit de fundamentele fout!!! Ze maken aanspraak op alle voorzingen waar wij mensen jaren voor hebben gewerkt. De Oostbloklanden houden hun grenzen niets voor niets dicht.
kupje (23-1-2016 om 17:07)
die zijn er gewoon niet MARIE.......vreemd he...
Peter (23-1-2016 om 16:12)
Ik vind het juist van weinig intelligentie spreken, om maar te gaan roepen dat mensen niet intelligent zijn omdat ze hun mening geven. Heeft u IQ-testen uitgevoerd meneer? Wat betreft opvang, natuurlijk moeten de echte vluchtelingen geholpen worden. Maar het probleem begint al bij de grenzen. (welke grenzen)? juist! Jan en alleman kan maar binnenkomen. En waarom willen ze allemaal naar Duitsland, Zweden en Nederland? Het zou beter zijn als ze de mensen daar meer in eigen omgeving opvangen. Waarom kan Hongarije wel zijn grenzen dichtdoen en wij niet? Je kunt niet iedereen opvangen, moet je niet willen. Of neemt u ze in huis? betaalt u voor alles? Laat me het weten dan stuur ik ze door naar u. danku
Hannes (23-1-2016 om 13:24)
Als je een krokodil te eten geeft word je vroeg of laat zelf opgegeten. Dat zijn mijn grote zorgen omtrent de vluchtelingen... Groten deels toch met een moslim geloof achtergrond.
Cookie-instellingen beheren