Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
80 files van totaal 332 km

Rijbewijs ingevorderd na weigeren blaastest

Toegevoegd: 24-01-2016, 11.19 uur
Door: Rolf de Feijter

BORSSELE - Een 48-jarige man uit Hulst is vanmorgen op de Westerscheldetunnelweg bij Borssele aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man die verbaal opstandig was, weigerde mee te werken aan een blaastest. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


De politie kreeg zondagmorgen omstreeks 07.40 uur een melding dat er een lastige klant bij de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel aan de kant van Borssele stond.  Ter plaatse gekomen agenten zagen een auto staan. De bestuurder klaagde over het feit dat zijn t-tag in zijn andere auto lag waardoor hij de tolpoort niet kon passeren.

De man was onvast ter been, had bloeddoorlopen ogen, zijn broek hing op zijn knieën en hij rook naar alcohol. Eén van de agenten vroeg hem mee te werken aan een blaastest. Hij stopte daar na één seconde al mee en werd verbaal opstandig. Hierop is hij aangehouden. Op het bureau weigerde hij medewerking aan een blaastest.

De man verklaarde dat hij met de auto vanaf Vlissingen was gekomen. Hij wilde niet blazen omdat hij geen strafblad wilde. Agenten hebben hem tevergeefs nog uitgelegd dat het weigeren van een blaastest een zelfstandig misdrijf is, waarvoor je ook veroordeeld kan worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (25-1-2016 om 02:35)
48 jaar en nog aan het puberen... Laat die maar een jaartje fietsen!
super (24-1-2016 om 22:20)
wat en sukkel,,,bezopen rijden is zo ie zo al heel dom... maar had gewoon 5 € betaald aan het poortje... dat had een grote boete en een alcohol en verkeer cursus van 1000€ gescheeld
sonja (24-1-2016 om 14:00)
Inderdaad, heeft nog een auto, dus maandag gewoon naar z'n werk, dit type mens heeft overal sh. aan, bah, wat heb ik een hekel aan die zuipschuiten !!!!
Cookie-instellingen beheren