Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 41 km

Dronken snorfietser negeert stopteken en pleegt verzet

Toegevoegd: 24-01-2016, 19.41 uur
Door: Roland de Jong

BERGEN OP ZOOM - Een 23-jarige man uit Sint-Annaland is zaterdag in Bergen op Zoom gearresteerd na een achtervolging door de politie. Hij negeerde een stopteken en pleegde verzet bij zijn arrestatie. De man bleek onder invloed van alohol te hebben gereden en had bovendien geen rijbewijs.


Twee  bikers van de politie zagen de 23-jarige rond 22.50 uur tijdens de ‘vastenavond’  op de Potterstraat in Bergen op Zoom met een bijrijder op een snorfiets rijden. Ze gaven de bestuurder een stopteken om hem te controleren. De man vroeg of hij zijn brommer even aan de kant mocht zetten. Dat vonden de dienders goed maar ze zagen echter dat hij vervolgens doorreed door het uitgaanspubliek.

De politie zette de achtervolging in. Daarbij heeft één van de fietsagenten de rechterhand uitgestoken om zo de arm van de bijrijder vast te kunnen pakken. Dat verliep niet zoals gewenst. "Ze riep daarbij ‘stoppen nu. De bestuurder maakte daarop echter een stuurbeweging naar links waardoor de agente ten val kwam. Even verderop kon de bromfietser door andere agenten alsnog worden staande gehouden", zo vertelt een woordvoerder.

De man heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed, het rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken en het plegen van verzet.  De verdachte verklaarde dat hij niet bewust had geprobeerd aan de politie te ontkomen maar hij gaf volgens de politie toe dat hij achteraf gezien beter had kunnen stoppen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (24-1-2016 om 19:57)
Dat wordt dus snorren!!!
Cookie-instellingen beheren