Weerbericht:
Zonnig en droog weekeinde
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Opruimen vaten kan nog uren duren

Toegevoegd: 27-01-2016, 14.03 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het kan nog uren duren voordat alle gedumpte vaten die vandaag op Tholen werden aangetroffen zijn opgeruimd. In totaal zijn zo'n 50 vaten gevonden.

Op twee locaties in Poortvliet en één in Sint Philipsland werden vanochtend grote blauwe vaten ontdekt, mogelijk gevuld met afval van een drugslaboratorium. De brandweer werd ingezet om de situatie te beoordelen en in alle gevallen werd de omgeving ruim afgezet.

De technische recherche heeft inmiddels onderzoek gedaan op de dumplocaties. De vaten waren niet allemaal (goed) afgesloten waardoor ook afval in het slootwater terecht is gekomen. Het Waterschap Scheldestromen heeft zogeheten olieworsten aangebracht om verdere verspreiding te voorkomen.

Het wachten is nu op het bedrijf dat de vaten zal ophalen en afvoeren. Wat voor goedje er precies in de vaten zit is overigens nog niet bekend.

Zie ook:
Zeker drie dumplocaties vaten Tholen   (27-01-2016)
Vaten gedumpt bij Sint Philipsland (27-01-2016)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750