Weerbericht:
Eerst buien. Overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Vliegtuigbom Breskens onklaar gemaakt

Toegevoegd: 27-01-2016, 14.05 uur
Door: Rolf de Feijter

BRESKENS - De vliegtuigbom op vakantiepark Zeebad in Breskens is onklaar gemaakt. De EOD heeft de ontsteker veilig weten te verwijderen. Later op de middag zal de bom tot ontploffing worden gebracht.


Vanmorgen vroeg werd gestart met de ontruiming van het gebied waar de 1000 ponder werd gevonden. Alle omwonenden en gasten van het nabijgelegen vakantiepark Zeebad zijn ondergebracht in een opvangcentrum in IJzendijke. Met een hoogwerker van de brandweer werd gecontroleerd of iedereen van het vakantiepark af was.

De bom wordt vanaf het vakantiepark met een vrachtwagen naar springlocatie in de buurt van de Langeweg gebracht. Daar zal het explosief verdwijnen onder een dikke zandlaag om daarna rond 15.00 uur vernietigd te worden.

De explosie zal volgens de EOD geen luide knal opleveren maar de schokgolf zal binnen een paar honderd meter wel goed voelbaar zijn.

Zie ook:
- Bom Breskens tot ontploffing gebracht (27-01-2016)
- Breskens klaar voor ontmanteling bom WOII (26-01-2016)
Informatiebijeenkomst over bom Breskens (08-01-2016)
Ruiming vliegtuigbom Breskens eind januari (22-12-2015)
Vliegtuigbom gevonden op vakantiepark Breskens (15-12-2015)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren