Politie vindt omgekat voertuig Zierikzee

Toegevoegd: 28-01-2016, 16.49 uur

Het in beslag genomen voertuig.
Het in beslag genomen voertuig.
1
© Foto: Twitter / wa_schouwenduiv
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft vandaag op Schouwen-Duiveland een personenauto in beslag genomen die bleek te zijn omgekat. Dat meldt wijkagent Douwe de Vries.
 
Bij omkatten wordt een motorvoertuig een andere identiteit gegeven. Hierbij wordt doorgaans een auto- of motorwrak opgekocht waarbij tevens een vergelijkbaar model wordt gestolen. De identiteiten van deze twee voertuigen worden vervolgens omgewisseld: een autowrak kan hierdoor opeens een goed rijdend en onderhouden exemplaar worden.

De politie heeft in dit geval een verdachte auto in beslag genomen en nader laten onderzoeken. Uit dat onderzoek bleek dat het voertuig dus wat omgekat.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
w (5-2-2016 om 19:35)
Dit heeft trouwens de nieuwe eigenaar ontdekt en niet de politie. En het is inderdaad geen exclusief voertuig. Maar zoals anderen dingen heeft dit ook wel geld gekost. Prima werk van de politie die de slachtoffer (koper van dit voertuig) heeft geholpen. Maar alle eer op hun zelf nemen ? Hmmm...
W. Kruit (29-1-2016 om 10:17)
@Edwin, exclusief of niet, het zal jouw auto maar zijn. Goed werk van de politie. @Hoekenees, wat doet de politie hier anders dan boefjes vangen. Dit zijn de dieven die ze moeten vangen als iemand een bekeuring krijgt. Het zou leuk zijn als er werd nagedacht vooraleer zomaar iets geroepen wordt!
un egte zeeuw (29-1-2016 om 09:26)
Als mijn oude auto zou worden teruggevonden zou ik misschien ook blij zijn . De daders mogen van mij dan ook zeer zwaar gestraft worden !
rene (29-1-2016 om 09:08)
Hoekenees, als je een heel klein beetje het omkatten uitzoekt dan lees je dat er vrijwel altijd gejatte auto's omgekat worden. Helaas was jij kennelijk te druk bezig met negatieve reacties te schrijven want dat is veel makkelijker, toch? Een autodief is geen boef, ja, als t jou auto is, dan ineens wel. Ik betaal ook mee aan ambtenaren en dit is goed werk.
Rien (29-1-2016 om 08:09)
Is en autodief geen boef? ***** hoekenees. Alleen als hij jouw auto jat zeker.
hoekenees (28-1-2016 om 21:57)
@ wim je zou die pluim in je * moeten steken, ze hebben het te druk met azc of ze gaan een ouwe omgekatte auto opsporen en wij betalen hiervoor ga boefjes vangen. Waar men al geen tijd voor heeft bij de politie ........