Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 22 km

Bekeuringen voor niet kunnen tonen rijbewijs

Toegevoegd: 29-01-2016, 16.33 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Politiestudenten en agenten van de verkeerspolitie hebben gisteren zeven personen een bekeuring gegeven omdat zijn hun rijbewijs niet konden tonen. Er werden ook nog allerlei andere bekeuringen uitgedeeld.


De controle vond plaats op het oude tolplein aan de Veerhavenweg in Vlissingen. Tijdens de controle werden automobilisten door motorrijders vanuit de wijde omgeving naar de controleplaats gebracht waarna ze door de agenten in opleiding werden gecontroleerd.

Zeven bestuurders kregen een bekeuring omdat ze hun rijbewijs niet konden laten zien. Verder werden bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel, het onjuist gebruik van de hulpkoppeling van een aanhangwagen en het onjuist gebruik van de losbreekreminrichting van een aanhangwagen.

Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat de auto een gladde band had. Tot slot kreeg een man een bekeuring omdat hij reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De man krijgt binnenkort een dagvaarding toegestuurd omdat zijn overtreding aan de rechter wordt voorgelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (30-1-2016 om 18:01)
Goed werk van de politie.(als er b.v.iemand tegen je aanrijd wil toch dat het rijbewijs getoond kan worden bij het invullen van een schadeformulier)
arie (30-1-2016 om 10:11)
Ik moet er niet aan denken hoe het er zonder politie uit zou zien. Als ik mij aan de wet houd heb ik niets van ze te vrezen en heb je wat tegen de politie dan heb je waarschijnlijk kwaad in de zin of iets op je geweten.
Franky (30-1-2016 om 02:42)
@ Karin, Dus als een agent zijn rijbewijs toont heeft ie een probleem? Met jou? of met wie? Een controlerende agent die geen voertuig bestuurd hoeft geen rijbewijs bij zich te hebben hoor. ;-) @ Rico-B, Deze opmerkingen horen thuis bij verjaardagen of in de kroeg, onderbouwen kun je het blijkbaar niet. Wat Wim zegt, het is een kleine moeite om het bij je te steken. Kun je je identificeren met een ID of paspoort, ja dan is het voor de politie makkelijk na te gaan of je een geldig rijbewijs hebt. Heeft de politie te maken met een buitenlander dan wordt het toch wat ingewikkelder. Een ID of paspoort overhandigen is leuk, maar een buitenlander komt niet voor in het RDW wat betreft bezit rijbewijs, ze zullen dan moeten gaan bellen etc.
Toon (29-1-2016 om 21:56)
Wettelijk moet je o.a. het rijbewijs op fatsoenlijke wijze ter inzage afgeven worden. De huidige "moderne" middelen geven de politie de mogelijkheid om onmiddellijk inzage te hebben in vele systemen. Blijft overeind dat er geoefend moet worden in de praktijk en dat een directe controle nog wel eens andere zaken aan het licht brengen dan kille cijfertjes/data te zien geven. Lees je zo'n opmerking: burgers bestelen ipv criminelen oppakken. Iemand zonder rijbewijs zal maar je vrouw of kind doodrijden.... verzekeringen nooit thuis dan. Is nog maar het aspect geld. Komt eerst en is veel belangrijker: de emotie en onmacht. Goede controles dus.
wim (29-1-2016 om 19:41)
Hoe kan je nu je rijbewijs vergeten het is heel klein geworden van formaat past in elke portemonnee, als je auto rijd hoort je wat geld bij je te hebben hoeft echt niet veel te wezen en daar hoor je rijbewijs in te zitten en dan kan je het altijd tonen bij aanhouding.
Karin (29-1-2016 om 18:15)
Vraag de controlerende agent om zijn rijbewijs te tonen,in 9 van de 10 gevallen heeft hij dan een probleem.
Cookie-instellingen beheren