Celstraf geëist voor steekpartij

Toegevoegd: 29-01-2016, 17.04 uur

Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 25-jarige M. B. uit Vlissingen is vrijdag een gevangenisstraf van vier maanden plus nog eens vier maanden voorwaardelijk geëist. B. wordt verdacht van poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel, bedreiging en vernieling.

Een en ander vond plaats na afloop van en verjaardagsfeest bij zijn broer in Vlissingen op 26 juli vorig jaar. B. had het nodige gedronken en kreeg ruzie met zijn neef, die eveneens op het feestje aanwezig was. Na wat bekvechten volgde er een handgemeen en daarbij zou B. de neef met een mes hebben gestoken.

In B.'s lezing was het anders geweest: de neef was met en mes op hem afgekomen en hij had geprobeerd het mes af te pakken. Daarbij was hij gewond geraakt. De broer, die tussenbeide was gekomen liep eveneens een wond op. Onderzoek door de politie wees overigens uit dat er alleen sporen van B. op het mes waren aangetroffen.

De neef liep door de steekwond een 'lichte' klaplong op en belandde in het ziekenhuis. B. ging naar de Huisartsenpost en maakte daar met het nodige stampij duidelijk dat hij direct geholpen wilde worden aan zijn bloedende pols. Toen dat niet snel genoeg gebeurde vernielde hij het meubilair en bedreigde hij het personeel.

Tijdens de zitting maakte B. duidelijk dat hij graag nog excuses aan zijn neef wilde aanbieden, maar dat het - bijna een half jaar later - er nog steeds niet van was gekomen. Ondanks dat het slachtoffer achter hem in de zaal zat lukte dat ook vrijdag niet. De uitspraak is op 12 februari.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (29-1-2016 om 20:00)
Wat kan drank toch een berg ellende veroorzaken en gebeuren er vaak ruzie wat vechten word met alle gevolgen van dien, waarvoor hij dooreen steekwond naar ziekenhuis moest om geholpen te worden wat hem te lang duurde en vervolgens personeel bedreigde en het meubilair vernielde, wonder dat de man nog geholpen is om zo te keer te gaan
Willem (29-1-2016 om 17:39)
Deze lui zijn en blijven hardleers, dus streng straffen.