Weerbericht:
Veel zon, zaterdag enkele graden warmer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Arrestatie voor overval Spar Philippine

Toegevoegd: 29-01-2016, 21.41 uur - Update: 15-08-2016, 12.20 uur
De politie heeft inmiddels één verdachte opgepakt.
De politie heeft inmiddels één verdachte opgepakt.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - De politie heeft vrijdagavond in Sas van Gent een man opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval vanavond in Philippine. Dat is zojuist bekendgemaakt.

De overval op de Spar-supermarkt vond rond 16.40 uur plaats aan de Waterpoortstraat. Volgens de politie kwamen rond dat tijdstip twee gemaskerde en gewapende mannen de winkel binnen om vervolgens de kassières te bedreigen. Ze eisten geld en sigaretten.

In de winkel ontstond een worsteling tussen twee klanten en één van de overvallers. Hierbij werd bij één van de daders een wapen afgenomen. De daders sloegen vervolgens op de vlucht, mogelijk in de richting van België.

Rond 19.00 uur kreeg de politie een tip dat mogelijk één van de daders zich bevond bij de Kleine Markt in Sas van Gent. Agenten gingen ter plekke en hielden een 28-jarige inwoner uit deze plaats aan. In de buurt van de Kleine Markt werd een verdachte personenauto aangetroffen. De auto is in beslag genomen en door een bergingsbedrijf weggetakeld. De politie onderzoekt of de aangehouden man betrokken is geweest bij de overval. Ook de auto wordt nog nader onderzocht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (30-1-2016 om 18:01)
Chuckles, de loonsverhoging die de politie onlangs is toegekend, lijkt toch zijn vruchten af te werpen? Zaak is dat er grens controles worden ingevoerd , naast dat deze gesloten worden. Dubbele nationaliteiten moeten we vanaf zien en de straffen op overvallen, inbraken en openlijke geweldpleging moeten fors omhoog ipv boetes voor snelheid en andere in het verkeer. De burger blijft anders de schade door de inmiddels hardere criminelen, vergoeden.
chuckles (30-1-2016 om 00:15)
zag het idd vnaafd in sas al, hoop politie goed werk weer van hun, zou veel meer geld naar toe moeten mss een opening ook voor het onderzoek in inbraak spar martens sluiskil hopelijk