Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vooral later overdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Uitslaande woningbrand Weststraat Philippine

Toegevoegd: 30-01-2016, 11.12 uur - Update: 30-01-2016, 12.41 uur
Door: Roland de Jong

PHILIPPINE - Aan de Weststraat in Philippine is zaterdag aan het einde van de ochtend brand uitgebroken. Er werd opgeschaald naar middelbrand.

De eerste melding van de woningbrand kwam rond 11.05 uur binnen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland was de brand bij de bovenverdieping enige tijd uitslaand. Toen de brandweer arriveerde was er niemand (meer) in het pand aanwezig.

Nadat binnen een uitgebreide verkenning was uitgevoerd kon rond 11.45 uur het sein 'brand meester' worden gegeven. De brand richtte binnen flink wat schade aan en Stichting Salvage is opgeroepen om de bewoner(s) te helpen met het afhandelen van de schade. Delta is ter plekke om de nutsvoorzieningen af te sluiten.

Er zijn twee blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet om de brand te bestrijden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ad. (31-1-2016 om 00:43)
Was wel een heel gepruts in die nauwe straatjes met de hoogwerker want voor die op zijn plek stond had de halve straat al afgebrand kunnen zijn maar dat lag niet aan de brandweer.en het is gelikkig nog goed afgelopen .
pompje (30-1-2016 om 15:18)
En Biervliet was idd inzetbaar,jammer AC,weer een teleurstelling.
Kimberly VInke (30-1-2016 om 12:23)
@jacob hoek is niet opgeroepen want die hebben training vandaag dus die staan buiten dienst vandaag
jacob (30-1-2016 om 12:13)
Als elke seconde telt in dit geval dus niet Hoek en Biervliet, waar men ook TS voertuigen heeft, liggen dichterbij maar zijn niet gealarmeerd.