Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 13 km

Dierenpolitie treft gedumpte Boxer aan

Toegevoegd: 02-02-2016, 11.25 uur
De gedumpte boxer.
De gedumpte boxer.
© Foto: Politie
Door: Rolf de Feijter

NIEUW NAMEN - De politie doet onderzoek naar de herkomst van een Boxerteefje die maandagmiddag in een weiland aan de Louisastraat in Nieuw Namen werd aangetroffen. Het dier werd na een melding door een medewerker van de dierenambulance aangetroffen en overgedragen aan de dierenpolitie.


Het gaat om een witte Boxer-teef van ongeveer vier tot vijf jaar oud. Het dier is gechipt, maar de chip is niet-geregistreerd, dus is niet te achterhalen wie de eigenaar van het beest is. De hond is ter observatie overgebracht naar een dierenarts, ze is erg vermagerd en lacteert nog, waarschijnlijk omdat ze nest een nestje puppy’s heeft geworpen. 

Er zijn aanwijzingen dat het dier gebruikt is door een zogenaamde ‘broodfokker’ en in het weiland gedumpt werd. Mensen die de hond herkennen, getuige zijn geweest van de dumping of iemand kennen die in de omgeving van Nieuw Namen een Boxer-puppy van tussen de vier en acht weken oud heeft gekocht worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem kan dit via 0800-7000. Mogelijk zijn de puppy's afkomstig van dit teefje. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (2-2-2016 om 20:31)
Triest dat mensen zo met de mens enige echte vriend omgaan. Ik kan hier als dierenvriend echt boos om worden. Het enige positieve van de situatie is dat het dier nu in handen is van mensen die wel goed voor haar zijn. Voor de dader zou een pittige straf op zijn plaats zijn. Dieren zijn altijd de dupe van de hebzucht van mensen.
T4 (2-2-2016 om 20:18)
Zou met liefde deze hond nog een mooi leven willen geven. en voor de gene die deze hond heeft gedumpt. bij deze de volgende wens,die ik niet alleen uit spreek. dat u mocht branden in de HEL.
wim (2-2-2016 om 18:20)
Door misbruik van zon hond die vermagerd is wegens het groot brengen van jonge hondjes die verder geen geld meer kan opbrengen dumpen als een stuk vuil ergens in een weiland dat zijn echte dierenbeulen ik hoop dat de eigenaar gevonden word en een boete krijgt die vele malen groter is dan een nest jonge hondjes.
Terneuzenaar (2-2-2016 om 15:11)
Partij Voor de Dieren, kom er maar in met een nieuw wets-voorstel wat dit soort praktijken zal kunnen belemmeren. Het geld wat er wordt uitgegeven aan reclame voor Dierenleed kan beter in eigen land besteed worden zie je maar. Iemand die onmenselijk handelt, kan ook onmenselijk incasseren!
Elly (2-2-2016 om 13:53)
Weer een slachtoffer van mismaakte broodfokkers die alles uit een hond halen om er geld mee te verdienen! Het is bloedgeld en zinloos dierenleed!! Aanpakken die handel en zware straffen geven!
Cookie-instellingen beheren