Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Politie houdt WOS -actie op Walcheren

Toegevoegd: 03-02-2016, 20.41 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De politie heeft disndag op Walcheren van 15.00 uur tot 22.00 uur een actie gehouden in de strijd tegen woninginbraken, overvallen en straatroof (WOS). De controles werden s' middags mobiel surveillerend gehouden door meerdere opvallende en onopvallende eenheden.


ANPR
In de avond werd er op twee locaties in Veere en Middelburg een zogenaamde fuik opgezet. Alle passerende voertuigen werden gecontroleerd. Tijdens de controle werd er een auto ingezet met A.N.P.R. Dit computersysteem controleert razendsnel alle kentekens van passerende voertuigen en vergelijkt deze met de gegevens uit verschillende databanken. Hierbij is het bijvoorbeeld mogelijk om een koppeling te maken naar verdachten van woninginbraken of het opsporingsregister van personen die nog gezocht worden.

Resultaten
Er werden meerdere verkeersovertredingen waargenomen en bekeurd. Ook is er een persoon meegenomen naar het politiebureau die nog een boete open had staan van zo'n 800 euro. Tevens is er nog een bestuurder van een bromfiets bekeurd wegens het rijden onder invloed van alcoholische drank, na controle bleek deze persoon geen rijbewijs te hebben. Tijdens de controle is er ter plaatse nog vertrouwelijke informatie gemeld waar verder op gerechercheerd zal gaan worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingen (4-2-2016 om 12:50)
Nederland politiestaat.
wim (4-2-2016 om 07:05)
Zo je ziet zal er altijd gecontroleerd moeten blijven, om erger ter voorkomen
H.F.M.Reuling (3-2-2016 om 23:50)
Dit zijn Gestapo methoden, waarbij onschuldige verkeergebruikers lastig gevallen worden. Mogen wij hier nom deze redenen nog de 4 Freedoms houden? Ik vind van niet! Je wordt ter plaatse gechanteerd door deze machtsmisbruikers al je je kofferbak niet open wilt doen en elk stuk gereedschap wat je bezit, wordt in eens een wapen! Dit is nu een duidelijk voorbeeld dat Nederland een politiestaat geworden is|.
R (3-2-2016 om 22:08)
Ik snap niet waarom zoveel mensen hun zaken niet op orde hebben. Mij zouden ze zelden in het slechtste geval aan kunnen houden omdat ik 56 op de teller rij terwijl maar 50 mag. Maar goed iedereen denkt daar anders over
Peter (3-2-2016 om 22:02)
Had helemaal niets met overvallen of woninginbraken te maken. Was doodordinaire grijp graag Euro's actie van de politie. Sterker, je hele auto werd zo'n beetje ondersteboven gekeerd door A technische agenten om ook maar wat te vinden. Ik vind dat dit soort acties ondertussen wel het imago van de politie beschadigen. Sterker, ik had vroeger respect voor de politie maar door deze dwaze actie dagen waarbij omzet en winst de boventoon voert ben ik heel anders tegen deze club aan gaan kijken. Eigenlijk zijn het boeven die onder het mom van boeven vangen de staat verrinken. Schande. En nee ik had geen bon.
Cookie-instellingen beheren