Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 30 km

Grote alcohol -en inbrekerscontrole Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 08-02-2016, 15.15 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond en -nacht vanwege carnaval op diverse plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen gecontroleerd.


De agenten hadden de indruk dat het rustig was en dat velen, aangemoedigd door het weer, de fiets als vervoersmiddel hadden gekozen. De politie richtte zich naast het rijden onder invloed van alcohol ook op de aanpak van woninginbraken. Hierbij werden de verkeersdeelnemers ook gecontroleerd door een ANPR-camera.

Westdorpe
Van 21.30 tot 23.30 uur controleerden de agenten op de N683 bij Westdorpe. Ruim honderd bestuurders moesten een blaastest afleggen. Een 41-jarige inwoner uit Westdorpe blies net te veel, namelijk 245 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur. Een 19-jarige inwoner uit het Belgische Wachtebeke moest zijn rijbewijs op de controleplaats achterlaten, omdat hij deze naderde met een snelheid van bijna 140 kilometer per uur, daar waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal. Een medepassagier nam het stuur over.

Axel
Van 24.00 tot 01.30 uur werd gecontroleerd op de Kinderdijk in Axel. De agenten namen hier 65 blaastesten af. Een 32-jarige bestuurder uit Sint Jan Steen blies 600 ug/l. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Verder wordt hij aangemeld bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) voor een Educatieve Maatregel Alcohol. Tevens werd hier een personenauto in beslag genomen en overgedragen aan de belastingdienst, omdat de eigenaar van het voertuig gesignaleerd stond als fiscale wanbetaler.

Vogelwaarde
Van 02.00 uur te 03.30 uur waren de agenten aanwezig op de Rapenburg in Vogelwaarde, waar bijna 80 bestuurders moesten blazen. Een 43-jarige inwoonster uit Hulst, die wat feestgangers bij de feesttent kwam ophalen, had zelf teveel gedronken en blies 355 ug/l. Ze kreeg een rijverbod van drie uur en moest vervolgens zelf opgehaald worden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt en zij wordt aangemeld voor een Lichte Educatieve Maatregel Alcohol bij het CBR.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (8-2-2016 om 21:16)
Reuling, groot gelijk. Als je 60 km te hard rijdt, kijken we wel even de andere kant op. Wat maakt het uit of je zo iemand anders kapot rijdt? Je kind of zo, of je ouders! Geeft niks! Toch? En ook die hoge belastingschuld zien we wel door de vingers. Het tekort wordt wel aangevuld door diegenen die wèl alles netjes betalen. Ja hoor, Reuling, groot gelijk... :-(
wim (8-2-2016 om 18:35)
Als je dit leest zeg je al gauw dat het meevalt gezien het aantal aanhoudingen op verschillinde plaatsen maar toch in elke plaats weer te veel gedronken waar een ieder toch kan begrijpen dat er tijdens zulke feesten gecontroleerd word op alcohol en elke keer lees je toch weer te veel gedronken, en nog een dacht snel naar huis maar zonder rijbewijs omdat het werd ingenomen gereden snelheid 140 km is toch een duur feestje geworden
H.F.M.Reuling (8-2-2016 om 17:50)
Waarom moeten bij dit soort controles nu geprobeerd worden, meerdere boetes tegelijk aan iemand op te leggen. Het ligt er dus duimen dik boven op dat er bij de overheid niets dan machtswellustelingen rondlopen!
albert (8-2-2016 om 16:44)
Ohh weer zelfde liedje dus de drugs-gebruikers en zware medicijnen slikkers mogen dus weer doorrijden pfffff.. Alleen maar alcohol controleren lekker makkelijk ja, drugs is vele malen erger
Cookie-instellingen beheren