Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachten in prostitutiezaak langer vast

Toegevoegd: 09-02-2016, 16.04 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 27-jarige E. R. uit Velp en de 20-jarige Goesenaar R. C. die ervan worden verdacht dat zij een 17-jarig meisje in de prostitutie hebben gebracht, blijven vooralsnog achter slot en grendel. De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag het verzoek van hun advocaten om de voorlopige hechtenis op te heffen dan wel te schorsen afgewezen.


De vriendin van R., de 20-jarige Vlissingse S.P. loopt in afwachting van haar berechting sinds afgelopen kerst vrij rond. Volgens justitie werd het meisje eind 2014 geronseld om de prostitutie in te gaan. Ze was weggelopen uit de inrichting waar zij verbleef, werd dus vermist en vond onderdak bij C. In zijn kamer zouden al dan niet met geweld naaktfoto's van haar zijn gemaakt die via diverse sekssites op het internet werden gezet.

De prostitutie in de periode van 9 november tot en met 1 december 2014 vond vermoedelijk overwegend plaats vanuit woningen in Middelburg en Vlissingen. Mogelijk was er ook sprake van escortservices en car-dates. In een eerder stadium zijn door de politie al vijftien 'klanten' van het meisje aangehouden. Negen van hen hebben bekend betaalde seks met het minderjarige meisje te hebben gehad.

R. en C. zitten inmiddels vijf maanden in voorlopige hechtenis. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
menner p (9-2-2016 om 19:13)
keihard aanpakken dit tuig..laat het maar een voorbeeld zijn voor anderen. Die gasten denken dat ze alles maar kunnen maken tegenwoordig! En mevrouw 20 zeker ook slachtoffer? dacht het niet ! bewust minderjarige meiden ronselen.. omdat het hier om kinderen gaat keihard aanpakken!
Cookie-instellingen beheren