Weerbericht:
Vandaag en morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Man met pepperspray en inbrekersspullen in auto

Toegevoegd: 10-02-2016, 10.51 uur
De aangetroffen spullen. De aangetroffen spullen.
De aangetroffen spullen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Rolf de Feijter

GOES - Nadat de bestuurder van een personenauto zich dinsdagavond had onttrokken aan een controle in Kapelle, is op de Koepoort in Goes deze 39-jarige Belgische automobilist aangehouden.


Rond 22.30 uur reed een personenauto door industrieterrein De Smokkelhoek in Kapelle. Agenten wilde de auto en de bestuurder controleren, maar de auto ging er plotseling vandoor. Uiteraard is het kenteken van de personenauto direct doorgegeven via de portofoon en collega’s in Goes konden de auto traceren op de Koepoort in Goes.

Agenten spraken de bestuurder aan en vroegen hem toestemming om in zijn auto te kijken. De 39-jarige Belg uit Merksem vond dat goed en verleende nu wel zijn volledige medewerking aan de controle. Bij de eerste blikken in de auto troffen de agenten al meteen een spuitbusje met pepperspray aan. Aangezien dat een verboden wapen is in Nederland is de Belg dan ook aangehouden. Zowel hijzelf als zijn auto zijn overgebracht naar het politiebureau. De verdachte is in een politiecel geplaatst en de auto is aan een nader onderzoek onderworpen door de agenten.

In de auto troffen de agenten inbrekerswerktuigen aan, dus de aangehouden verdachte zal woensdag verder gehoord worden over alle zaken die de agenten in zijn auto hebben aangetroffen. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (10-2-2016 om 19:25)
Wat een Belg die weinig verstand heeft na aanhouding en wat gevonden is aan materiaal wat tenslotte nog verboden is lijkt mij geen brave Belg die veel meer op zijn geweten heeft, anders heb je die rommel niet in een auto.
jan (10-2-2016 om 12:46)
39 jaar en nog geen verstand. Welke rechter gaat deze onverlaat op de juiste merites be(ver)oordelen ? 't Is maar wat je verwacht van toezicht en handhaving. Voorlopig in Belgie laten en niet toelaten in Nederland.
Cookie-instellingen beheren