Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongens verstoren kerkdiensten in Goes

Toegevoegd: 10-02-2016, 14.41 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De politie is op zoek naar enkele jongens die afgelopen zondagmiddag in Goes verschillende kerkdiensten hebben verstoord. De jongens zouden filmpjes hebben gemaakt, maar wat de jongens precies aan het doen waren is volgens de politie nog niet duidelijk.


Volgens de politie werden tussen 14.00 en 17.00 uur zeker drie kerken bezocht kort na of tijdens de daar gehouden diensten. Alle bezochte kerken liggen in de omgeving van de Bergweg, in het Oostelijk deel van het centrum van Goes. Verschillende getuigen hebben gemeld dat de jongens bij de kerken filmopnames maakten met (vermoedelijk) hun telefoon. De melders hadden niet het idee dat de jongens iets kwaads in de zin hadden, maar meer dat ze ‘voor de lol’ filmpjes aan het maken waren.

Een politiewoordvoerder laat weten dat er ook meldingen bij de politie binnen zijn gekomen dat mogelijk dezelfde jongens in tuinen bij woningen aan de Amalialaan en de Mecklenburglaan filmpjes hebben gemaakt. Ze zouden terwijl ze aan het voetballen waren verschillende keren hun voetbal in de bewuste tuinen hebben geschopt. Mogelijk hebben de jongens dit expres gedaan.

De politie wil graag weten wat de reden was dat deze jongens filmpjes hebben gemaakt. "Ging het inderdaad om een grap om de saaie zondagmiddag wat leuker mee te maken, of hadden zij een andere opzet? Het antwoord op deze vraag zouden we graag van de jongens zelf willen krijgen", aldus de woordvoerder. De politie verzoekt de jongens dan ook om zich te melden op het politiebureau in Goes.

Er is een summier signalement van de jongens bekend. Beide jongens waren blank en tussen de 16 en 20 jaar oud. De één was iets groter dan de ander (één was circa 1.90m lang, de ander ongeveer 1.75m). Eén van de jongens had krulletjes of slag in zijn korte donkerblonde haar, de ander had steil bruin haar. Volgens de politie viel de kleinste van de twee op omdat hij een opvallend pokdalig gezicht gehad. "Met andere woorden, hij had erg veel last van puistjes", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rekensommetje (11-2-2016 om 18:31)
Even een klein rekensommetje.. Je zit met 100 man in een kerk.. Er loopt 1 iemand met een bivakmuts binnen.. 99 man om m even naarstig te ondervragen en 1 die de politie belt om dit soort wangedrag te melden met de vriendelijke vraag of deze persoon opgehaald kan worden...
noemer (11-2-2016 om 16:49)
nou, mijn dochter zat in kerk toen hij met{bivakmuts} binnen kwam Ze heeft behoorlijk zitten bibberen. je weet niet of ze nog meer bij zich hebben dan alleen mobiel. Dit was orde verstoring, volgens mij is dat strafbaar. Jammer dat ze niet gevonden zijn.
j.edge (11-2-2016 om 08:16)
laat ik dan ook even reageren op de situatie zoals die zich voordeed in onze kerk. jongen, met bivakmuts komt midden tijdens de dienst binnen. staat in de kerk, draait een rondje filmt en loopt weg. natuurlijk is er geprobeerd deze jongen te achterhalen. op dat moment schrik je toch wel hoor. zeker gezien al het extremistische geweld van deze tijd. je ziet een jongen / man die een kerk binnenkomt. je weet niet of er 5 anderen uit een busje komen rennen die via de andere ingangen binnenkomen en die weet ik veel van plan zijn. het gaat niet om het filmen op zich zoals veel mensen hieronder plaatsen. al had hij alleen maar even gestaan.... je schrikt je toch rot van zo'n kerel met muts....
mike (11-2-2016 om 07:34)
Er wordt niet genoemd dat er iemand met een bivakmuts de kerk binnenstormd. In deze tijd kan dat erg beangstigend zijn..
real politic (10-2-2016 om 23:36)
Er zijn toch best veel mensen met een overwerkt verleden gezien de reacties die geplaatst worden. Laten ze bij jou in de tuin of op de oprit filmen kijken of je dat helemaal geweldig vindt.
Jac (10-2-2016 om 22:13)
Waarom hebben ze aan die jongens gewoon niet even gevraagd wat ze aan het doen waren....... Wat een storm in een glas water is dit.. Ze liepen toch met een mobieltje en niet met een machine geweer.
Cookie-instellingen beheren