Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boete voor gebruikers sluiproute Kapelle

Toegevoegd: 12-02-2016, 11.56 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De afgelopen tijd zijn regelmatig boetes uitgedeeld op de Kapelseweg tussen Kapelle en Kloetinge. Ook woensdag en donderdag was het raak.


Vanwege de wegwerkzaamheden aan de Noordweg (N670) wordt de route over de Kapelseweg regelmatig gebruikt als sluiproute. Volgens de politie is dat niet de bedoeling. Er rijden immers veel fietsers over de weg.

Ter plaatse is een gesloten verklaringsbord geplaatst. Wel is bestemmingsverkeer toegestaan. Ook lijnbussen mogen gebruik maken van de route. Wie de borden negeert, riskeert een boete van 90 euro. De afgelopen dagen zijn al verschillende weggebruikers door de politie op de bon geslingerd. Eerder zijn al waarschuwingen uitgedeeld.

De politie zal ook de komende tijd controles uitvoeren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karl (15-2-2016 om 06:59)
Opzich wel jammer dat de weg tijdelijk gesloten is maar ach het is maar voor even, en voor de fietsers een stuk veiliger! Beetje jammer dat het tegelijk valt met de weg opbreking in Yerseke.
Kinderachtig (13-2-2016 om 12:29)
Belachelijk gewoon, weer een reden om meer schijt te hebben aan de overheid.
N (12-2-2016 om 19:36)
Blijkbaar kijken automobilisten niet meer uit hun doppen, die borden staan er niet voor niets. Het is ruim van te voren aangegeven en moet zelf ook een andere route nemen om in Goes te komen.. Respect voor de medemens ipv alleen aan jezelf denken om ergens snel te zijn.
More (12-2-2016 om 17:26)
Terecht dat er bekeuringen worden uitgedeeld. Ik woon in Kapelle en heb in het verleden in Goes gewerkt. Vaak per fiets over de Kapelseweg. Het is nog een wonder dat daar niet meer ongelukken gebeuren! Automobilisten die met 90 soms 100km/u je voorbij scheuren. Zoals aangegeven mag er tijdelijk geen autoverkeer over de Kapelseweg. En terecht!
t Is wat (12-2-2016 om 16:10)
Joris, ik vind dat automobilisten zat wegen hebben waar zij mogen rijden. Fietsers hebben sowieso al veel minder keuze. Van mij mogen veel meer wegen bestemmingswegen worden, dus alleen toegestaan voor bestemmingsverkeer en fietsers. Zoals de Schroeweg van Oost-Souburg naar Middelburg. Links en rechts ligt een weg die alleen voor auto's toegestaan zijn, maar nee,velen moeten perse fietsers tot last zijn.... Bah!
R2 (12-2-2016 om 15:02)
Steeds meer wegen worden afgesloten en bestemmings verkeer van gemaakt. Waar zijn eigenlijk de wegen voor bedoeld om er over te rijden toch. Met het geld dat door de wegenbelasting betaler is betaald worden de wegen aangelegd of niet. Verkeerveiligheid op de eerste plaats natuurlijk maar er wordt makkelijk gezegd rij maar rond. En is het werkelijk zoveel veiliger geworden door deze maatregelen?
Cookie-instellingen beheren