Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 171 km

Politie houdt controles Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 17-02-2016, 11.05 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdagavond in West-Zeeuws-Vlaanderen controles gehouden om zo woninginbraken, overvallen en straatroven tegen te gaan. Er zijn geen arrestaties verricht.


Tijdens de controles liet de politie passerende voertuigen stoppen om deze vervolgens aan een inspectie te onderwerpen. Ook werden de inzittenden gecontroleerd. Verder werd voorlichting gegeven over te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van één van de genoemde delicten.

De controles vonden plaats in en rond Aardenburg, Breskens, Eede, Oostburg, Schoondijke en Waterlandkerkje. Er werden geen inbrekerswerktuigen of andere verboden zaken aangetroffen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (18-2-2016 om 15:38)
@ Albert, Laat ik mezelf niet bestempellen als zeikerd. Als ze nu vaker deze controles doen in samenwerking met douane dan kunnen ze veel verder doorpakken. Douane heeft namelijk de bevoegdheid om "zonder" aanleiding een voertuig te doorzoeken, dan vind je ook veel meer.
W. Kruit (18-2-2016 om 03:22)
Inderdaad, Peter, michel en Spartan19, de politie vormt het belangrijkste onderdeel van een complot met als enig doel de burger dwars te zitten en de staatskas te spekken. Behalve als Peter, michel of Spartan19 hulp van de politie hard nodig hebben. Dan even niet, natuurlijk. Moraal van dit verhaal: als de politie nooit zou mogen zoeken, zouden ze ook nooit iets vinden...
albert (17-2-2016 om 22:36)
Goede aktie van de politie! Gezien het enorm aantal inbraken in de grensstreek de laatste weken moet er iets gedaan worden. Inbrekers komen echt niet meer alleen 's nachts, overdag vallen ze juist nog veel minder op. Na de inbraak en snel de grens weer over. Heterdaad is wellicht moeilijk dan maar preventieve controles. Hebben de zeikerds hier betere ideeen?
JanDoedel (17-2-2016 om 15:28)
Wapen wet soepel maken een wapen in huis en dan is dat inbrekers risico. Hoop er nooit in te betrappen in mijn huis. Dan is er toch echt buitensporige geweld
Karl (17-2-2016 om 13:58)
Graag vaker en op meerdere plaatsen doen.
Franky (17-2-2016 om 13:27)
Hoe willen ze inbrekersgereedschap vinden dan? Was er een "last" afgegeven tot preventief fouilleren cq. doorzoeking voertuig? Dit kan ik nergens teruglezen in het artikel. Een beetje boef legt zijn gereedschap niet op de bijrijdersstoel / achterbank, zeker niet in het zicht. Als een agent fatsoenlijk vraagt of deze in mijn voertuig mag kijken, mogen ze gerust hun gang gaan. Arrogant en onbeleefd betekend een Nee, dan zullen ze toch echt met een geldige "Last" moeten komen, afgegeven door een bevoegd OVJ. Moraal van het verhaal; deze acties hebben alleen zin wanneer ze doorzoeking kunnen afdwingen, vriendelijk vragen slaat de plank finaal mis. Vragen en iets vinden betekend bij beroep door verdachte vaak ook vrijspraak.
Cookie-instellingen beheren