Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie mogelijke inbrekers opgepakt

Toegevoegd: 18-02-2016, 10.09 uur
Door: Manfred Berrevoets

RILLAND - In de nacht van woensdag op donderdag lieten surveillerende agenten iets na enen bij Rilland een personenauto stoppen om deze te controleren. Deze controle was niet zonder reden. De agenten herkenden de auto namelijk van een paar weken geleden, toen de bestuurder was aangehouden met een boel inbrekerswerktuig in de auto.


De auto werd op de A58 aan de kant van de weg bij de toerit naar Rilland. Al vanaf industrieterrein de Smokkelhoek bij Kapelle hielden de agenten de personenauto in het oog. De bestuurder werd naar zijn papieren gevraagd, maar kon deze niet tonen. Hierop is de man van 38 uit Roosendaal aangehouden.

Toen de agenten in de auto keken zagen ze dat deze opnieuw helemaal vol lag met allerlei inbrekerswerktuig. Ze troffen onder andere een slotentrekker en allerlei verschillende kniptangen aan. Allemaal goederen die je volgens de APV niet bij je mag hebben in de voor de nachtrust bestemde tijd. Verder troffen de agenten ook nog harddrugs en injectienaalden/spuiten aan in de auto en bij de verdachte.

In de auto zaten nog twee mensen. Dit betroffen een 43-jarige man uit Roosendaal en een 34-jarige vrouw uit Middelburg. Ook deze twee personen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex in Middelburg en Breda. Bij de 43-jarige man werden bij zijn fouillering eveneens injectiespuiten en naalden aangetroffen. Toen de agenten onderzoek deden in de auto zagen zij dat de gehele zijkant van de auto besmeurd was met diesel. Ook lag de achterbak van de auto vol met dieselolie.

Dit feit, in combinatie met het aantreffen van een hevelpomp, kan erop duiden dat de verdachten ergens in de omgeving diesel hebben gestolen. De auto waar de verdachten in reden is in beslag genomen voor onderzoek. Ook zijn alle gereedschappen en aangetroffen harddrugs (vermoedelijk GHB en Methadon) door de agenten in beslag genomen.

Vandaag gaat de politie verder met het horen van alle drie de verdachten en wordt bekeken of de drie daadwerkelijk op het inbrekerspad waren, of dat zij een andere verklaring hebben voor hun verdachte gedrag en bezittingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (18-2-2016 om 14:26)
Ook hier weer goed gewerkt door de politie! Er klopt geen hout van die gasten, laar die maar even brommen!
sonja (18-2-2016 om 12:05)
Hier moet je niet, zoals bij het vaticaan, op rook wachten, alles overduidelijk toch? Hebben echt geen beste bedoelingen, tuig gewoon!
importzeeuw (18-2-2016 om 10:23)
Heel goed gedaan door deze agenten! Het moet frustrerend zijn te weten dat ze binnenkort weer vrijlopen en opnieuw op pad gaan. Niet alleen voor de politie maar ook voor ons burgers!
Cookie-instellingen beheren