Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Molendijk wordt veiliger ingericht

Toegevoegd: 18-02-2016, 18.28 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - In november 2015 is de snelheid op de Molendijk in Oud-Vossemeer verlaagd naar 60 km/uur. De Provincie neemt nog dit jaar aanvullende maatregelen om die snelheid af te dwingen en de concentratie van weggebruikers te verhogen.


Dat vertelde gedeputeerde Harry van der Maas tijdens een bezoek aan de weg. Van der Maas informeerde wethouder Harmsen en omwonenden over de plannen: "Weggebruikers moeten beter zien en snappen dat ze op een bochtig tracé rijden. Daarom richten we de weg zó in, dat deze uitnodigt om 60 te rijden. Want ik vind het belangrijk dat het aantal verkeersslachtslachtoffers omlaag gaat. Elk ongeluk is er een te veel."

Na de zomer gaat de Molendijk er anders uitzien: de Provincie past de belijning van de weg aan en plaatst nieuwe reflectorschilden. Dat moet zorgen voor een betere zichtbaarheid van de bochten. Tegelijkertijd krijgt de weg een nieuwe laag asfalt en wordt de berm naast de rijbaan waar nodig opgehoogd en recht gelegd. Ook komen er twee snelheidsremmers.

Nog meer maatregelen
Om de Molendijk nog veiliger te maken, wil de Provincie een vrij liggend fietspad realiseren langs de weg. De Provincie hoopt de benodigde gronden spoedig in handen te krijgen, zodat ook de aanleg daarvan snel van start kan gaan. Op termijn denkt de Provincie aan een rondweg, vertelt Van der Maas: "Met een rondweg om Oud-Vossemeer wordt het een stuk rustiger op de Molendijk. Maar zo'n rondweg is wel een kwestie van lange adem. We onderzoeken nu samen met gemeente Tholen en het waterschap of zo'n rondweg haalbaar is en wat het beste tracé is."

Investeren in veiligheid
Van der Maas vertelt waarom de Provincie fors investeert om de verkeersveiligheid van de Molendijk te verbeteren: "Zeeland kent veel lange plattelandswegen met bochten en bomen erlangs. Dat heeft zijn charme, maar ook zijn nadelen. Je verliest er snel je concentratie. Daarom neemt de Provincie maatregelen om wegen veiliger te maken. De Molendijk heeft prioriteit, omdat er de afgelopen jaren veel ongevallen zijn gebeurd op deze weg. Daarom krijgt de weg een ander uiterlijk. De politie controleert of automobilisten zich aan de snelheid houden."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ano (19-2-2016 om 11:45)
met die weg is niks mis. rij er vaak. ligt meer aan de bestuurders.
Cookie-instellingen beheren