Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 24 km

Jongeren met wapens over straat Sas van Gent

Toegevoegd: 19-02-2016, 22.14 uur - Update: 19-02-2016, 22.18 uur
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - Politieagenten hebben vrijdagavond in Sas van Gent een groep jongeren aangehouden die rondliepen met, zo bleek later, nepvuurwapens.


Aan het begin van de avond was een melding binnengekomen dat jongeren vanuit Assenede in België richting de grens met Nederland onderweg waren met vuurwapens in de handen. “Direct reden wij uit om ter plekke te gaan. Uitgerust met zware vesten reden wij met spoed naar Sas van Gent", aldus de politie.

Ook de Belgische politie was opgeroepen en ter plekke zagen agenten de jongeren ter hoogte van de grensovergang bij de Westdam inderdaad met wapens rondlopen. "We wisten toen nog niet of het ging om nepwapens of niet”, zo schrijft de politie op Facebook. Pas nadat Belgische agenten de personen hadden aangehouden bleek dat er sprake was van namaakexemplaren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (20-2-2016 om 16:30)
Geruststellend dat de politie direct ingreep, echter zie ik liever de grenzen dicht. Wat kost deze actie van ons belastinggeld?
Bezorgde ouder (20-2-2016 om 08:30)
Die snotneuzen hebben mazzel gehad. Voor het zelfde geldt dat er doden zouden kunnen vallen.... ;-(
chuckles (19-2-2016 om 23:17)
wat waren die van plan ...
Cookie-instellingen beheren