Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer rukt uit voor melding binnenbrand Vlissingen

Toegevoegd: 23-05-2005, 11.15 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
VLISSINGEN - De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen-/Middelburg is maandagochtend uitgerukt voor een brandmelding aan de Hermesweg in Vlissingen.


Acht minuten over elf werd de dagdienst/beroepsploeg van de kazerne aan de Stromenweg in Middelburg opgepiept voor de melding. Vanuit de Hermesweg kwamen meerdere meldingen binnen dat rook was gesignaleert in de Scapino. Ook zou rook zijn gezien vanuit het dak van de winkel.

Binnen een minuut was de tankautospuit 4530 bemand en reed men onder prioriteit één naar het incident. Al snel schaalden de brandweerlieden in overleg met de Officier Van Dienst 4595 op naar het sein "middelbrand". Zodoende werd ook de tankautospuit 4531 van Vlissingen gealarmeerd.

In tussen was de ladderwagen 4550 ook al bemand door de dagdienst en was deze eveneens aanrijdende naar het incident. Ook de Officier Van Dienst ging op weg naar het brandadres. Rond tien voor half twaalf melde de tankautospuit 4531 zich in bij de Zeeuwse Alarmcentrale. Dit voertuig beschikte echter niet over een bevelvoerder. Of zij toch zijn uitgerukt is niet bekend.

Onze medewerkers ter plaatse weten inmiddels te melden dat het vuur grotendeels onder controle zou zijn en dat er slechts met vlagen nog wat rook uit het pand komt. Mogelijk moet het dak open gemaakt worden om de brandhaard te kunnen bereiken. De brand zou vermoedelijk in of bij het dak zijn ontstaan. De oorzaak hiervan is echter bij ons nog niet bekend.

Even na half twaalf werd opnieuw alarm gegeven voor de Vlissingse brandweerlieden. Mogelijk was deze alarmering noodzakelijk om voldoende manschappen te krijgen voor het bemannen van de tankautospuit 4531. Dit is echter nog niet zeker.

Rond vijf over half twaalf meldde de alarmcentrale dat de brandweer het pand gaat ventileren. Stichting Salvage zal vermoedelijk rond kwart voor één ter plaatse zijn bij het incident. Bij de brand is vermoedelijk dus wel schade ontstaan. Over de exacte schade is echter nog niets bekend.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren