Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Chauffeur krijgt 700 euro boete vanwege lading

Toegevoegd: 23-02-2016, 14.48 uur - Update: 23-02-2016, 15.21 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - De politie heeft op de Oesterdam (N659) tussen Tholen en Rilland een vrachtwagenchauffeur beboet vanwege diens lading.


Volgens de politie vervoerde de bestuurder van een exceptioneel transport een te brede lading. Hij vervoerde op een oplegger een 12 meter lange en bijna 4 meter brede motorboot. De chauffeur beschikte niet over de juiste ontheffing.

De bestuurder kreeg een proces verbaal en zal 700 euro boete moeten betalen. De chauffeur moest eerst een specifieke ontheffing aanvragen voor de betreffende lading voordat hij verder mocht rijden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (23-2-2016 om 19:48)
Waarom dat risico nemen waar je gewoon een vergunning voor kan krijgen wat vele malen gebeurt waardoor je geen risico loopt wat nu toch een behoorlijk duit kost wij hebben dit al vele malen vervoert met vergunningen zelfs nog breder wat dan gebeurt met politie begeleiding.
W. Kruit (23-2-2016 om 18:31)
@eric, hij komt nog goed weg. Als het aangemerkt was geworden als economisch delict, had het hem (of zijn werkgever) een veelvoud van dat bedrag gekost. Deze chauffeur (en zijn baas) houden zich niet aan de regels, waardoor ze mogelijk goedkoper en sneller kunnen werken dan een bedrijf dat wèl alles volgens de regels doet...
Ad (23-2-2016 om 17:28)
Een ontheffing wil nog niet zeggen dat het transport veiliger is, bureaucratie?
P (23-2-2016 om 17:24)
Die ontheffingen zijn voor bedrijven zodat ze niet de wegen kapot rijden en de concurrentie te vlug af zijn, vandaar ook zo een hoog bedrag. Maar als dit voor een particulier is is het wel triest natuurlijk. @ed dus tegenwoordig moet je maar gelijk het land verlaten als je het niet eens bent met bepaalde wetten en regels? Wat een robot achtige mentaliteit bezit je dan wel niet.
gumblag (23-2-2016 om 17:07)
@Ed. Emigreren? Verklaar u nader. Er zijn namelijk makkelijkere oplossingen als men als chauffeur zich voor een dergelijke taak geplaatst weet. @eric. Ik ben het met u eens dat wij in Nederland zachtjes afglijden naar het niveau van 'bananenrepubliek' als het gaat om de kwaliteit van onze rechtstaat. Echter; de chauffeur had deze boete met gemak kunnen vermijden; een professionele opstelling van zijn kant had dit allemaal voorkomen....
Karel (23-2-2016 om 16:10)
@Eric : of je houd je gewoon aan de regels. Doe je het niet voor je eigen veiligheid dan heb je toch de plicht om de veiligheid te garanderen voor je mede weggebruikers. Daarom zijn er regels. De vergunning, die deze persoon dus niet heeft, zal ook geld kosten. Dus een boete is op zijn plaats. En de elektricien die geen geaarde stopcontacten gebruikt zal dit ook te horen krijgen van zijn baas en als hij pech heeft : een boete van de arbeidsinspectie.
Cookie-instellingen beheren