Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 26 km

Weer aandacht voor snelheid Molendijk

Toegevoegd: 23-02-2016, 15.05 uur
Door: Roland de Jong

'S-HEERENHOEK - Vanaf maandag wordt geprobeerd om weggebruikers op de Molendijk in 's-Heerenhoek zich beter aan de snelheidslimiet te laten houden. Eind vorig jaar vond ook al een campagne plaats. Die lijkt succesvol te zijn geweest.


Grondschilderingen, lantaarnpaalborden, spandoeken en vlaggen moeten weggebruikers wijzen op de geldende snelheidslimiet van 30 kilometer per uur. Eind vorig jaar werd deze limiet dagelijks door ruim driekwart van de bestuurders overschreden. Ruim de helft overschreed de limiet met meer dan 10 kilometer per uur. Van 12 september tot 30 november 2015 stond de Molendijk daarom ook al in het teken van de campagne 'Bedankt dat je langzamer rijdt!'.

Resultaat
Voor de start van de campagne in 2015 en kort erna zijn snelheidsmetingen uitgevoerd om het effect te kunnen meten. "Het totaal aantal snelheidsovertredingen nam af, evenals de gemiddelde snelheid. Er was een verschuiving zichtbaar van grote overtredingen naar kleinere. De echte hardrijders zijn verdwenen", aldus de provincie in een persbericht.

De gemiddelde snelheid op de dijk nam af met 7,9 kilometer per uur en het aantal overtredingen groter dan 10 kilometer per uur daalde met 30,9% ten opzichte van de meting voorafgaand aan de campagne. Die cijfers zijn positiever dan die van de originele doelstelling. De gemiddelde snelheid zou volgens die cijfers sowieso met 5 kilometer per uur omlaag moeten. Het aantal overtredingen moest dalen met 10 procent.

Lange termijn
"Er is sprake van een merkbaar effect op de verkeersveiligheid van alle weggebruikers. Of het effect ook op langere termijn zichtbaar is, moeten de nog geplande snelheidsmetingen uitwijzen."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ikke (23-2-2016 om 21:03)
Ook hier en overal waar een 30km gebied is wordt te hard gereden. Hou je je wel aan de snelheid dan zit er wel een op je bumper te duwen of je wordt ingehaald. Vandaag ook weer iemand, eerst op je bumper om vervolgens in te halen. 30 km is 30 km beste mensen leer dat toch eens!! Die borden staan er niet voor niks. Elke straat van rechts heeft voorrang. Kun je met een snelheid van 80 nog op tijd stoppen wanneer er iemand van rechts komt?
Tom (23-2-2016 om 20:21)
Omdat deze dijk niet is ingericht als 30km zone is het heel erg moeilijk om zo langzaam te rijden. Andere wegen, bijvoorbeeld door Driewegen, Oudelande of Baarland zijn een stuk gemakkelijker. Ondanks dat je het niet wilt rijdt je ongemerkt zomaar een kilometer of 10 te hard.
allaart (23-2-2016 om 15:29)
Dan mogen ze ook wel eens in Nieuwdorp op de HERTENWEG contoleren,snelheden van 70/80 km zijn geen uitzondering.We hopen maar dat er niet eerst doden moeten vallen||||||||| jacob.
Cookie-instellingen beheren