Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuwse verkopers iTunes-kaarten opgelicht

Toegevoegd: 24-02-2016, 15.19 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie waarschuwt winkeliers voor oplichtingspraktijken met iTunes-kaarten. Bij de politie in Zeeuws Vlaanderen hebben inmiddels enkele winkeliers aangifte gedaan die reeds slachtoffer zijn geworden.


Volgens de politie bellen de oplichters naar winkeliers/supermarkten die kaarten van iTunes verkopen. "De oplichter(s) geven zich dan uit als zijnde een medewerker van het hoofdkantoor van het desbetreffende winkelbedrijf. De oplichter deelt de medewerker van de winkel/supermarkt mede dat hij of zij alle iTunes kaarten moet verzamelen vanwege problemen met de iTunes kaarten."

"De oplichter vraagt vervolgens aan de medewerker van de winkel/supermarkt om de kaarten te scannen, een geldbedrag op de iTunes-kaart te zetten (bij iTunes-kaarten met een vastgesteld bedrag is dit niet noodzakelijk), de kraslaag te verwijderen en de code door te geven, welke onder de kraslaag staat vermeld. De oplichters halen vervolgens gelijk het saldo van de kaarten af", aldus de politie.

Het advies van de politie aan winkeliers die iTunes-kaarten verkopen is om deze vorm van oplichting onder de aandacht te brengen bij het personeel zodat zij nooit codes van iTunes-kaarten doorgeven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sander (24-2-2016 om 19:25)
je gaat toch niet serieus menen dat mensen hier in trappen? je geeft toch ook de pincode van je rekening niet aan een wild vreemde. mag hopen dat personen die hieraan hebben meegewerkt even op gesprek moesten komen bij hun werkgever.
wim (24-2-2016 om 18:27)
Als zo iets aan de voordeur word aangebeld en je kan zien welke figuur aan de voordeur staat word bij ons de deur niet open gedaan ,maar zou je twijfelen en toch de deur open te doen en ze vragen om een code dan zeggen wij gedag meneer en de deur gaat dan dicht
s.impel (24-2-2016 om 16:16)
sorry maar dan ben je echt simpel hoor
Crusader (24-2-2016 om 15:53)
Hahaha, hoe dom kun je zijn om hier in te trappen.. Is hetzelfde als iemand die bij de deur aanbelt, en vraagt of hij als bankmedewerker even je pinpas met pincode mag gebruiken om te kijken of alles nog wel in orde is.. wat lopen er toch een simpele zielen rond in onze provincie!
Ad (24-2-2016 om 15:49)
Als je wordt gebeld om een code door te geven.........gaan toch alle alarm bellen rinkelen. Dat lijkt mij in dit geval ook!!! En dan nog een bedrag erop zetten.
Cookie-instellingen beheren