Weerbericht:
Vannacht enkele wolkenvelden, morgen veel zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

TBS moordenaar De Blok verlengd

Toegevoegd: 25-02-2016, 14.12 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De tbs met dwangverpleging die de 29-jarige Terneuzenaar S. B. in 2005 werd opgelegd, wordt met één jaar verlengd. De rechtbank in Middelbrug heeft dat donderdag beslist. De officier van justitie had willen zien dat er met twee jaar werd verlengd. 

B. en zijn maat R. D. (40) brachten op 8 december 2004 de toen 47-jarige Peter Blok uit Zaamslag op gruwelijke wijze om het leven. De twee gingen na een avondje stappen met drank, coke en hasj naar de woning van P. Kort na hun entree begonnen ze hem te slaan en te stompen, kreeg hij een stofzuiger tegen het hoofd gegooid.

Toen Blok al op de grond lag werd er nog een tv op de al bijna stervende B. gegooid. Om een eind aan zijn lijden te maken begon B, in Bloks nek te zagen. Blok overleed kort daarna aan zijn verwondingen: een schedelbasisfractuur, verschillende botbreuken, ernstige weefselbeschadigingen, een geperforeerde long en een hersenbeschadiging.

D. loopt inmiddels al enige tijd weer als vrij man rond.

Zie ook:
- 'TBS moordenaar Peter de Blok verlengen' (11-02-2016)
OM wil TBS moordenaar verlengen (12-02-2015)
Moordenaar ging in de fout bij TBS-verlof (06-03-2014)
OM wil verlenging TBS Terneuzenaar (20-02-2014)
'TBS dader fatale mishandeling verlengen' (10-01-2013)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nina (25-2-2016 om 18:10)
Deze monsters zijn een fout van de natuur en dienen ook als zodanig behandeld te worden, een spuitje om ons allen te behoeden
Wee (25-2-2016 om 17:31)
Wat een ziekelijk beleid is er in Nederland, betreft zulk tuig. Zulk volk moet in een cel worden gezet met een agressie-bestendige home-trainer .Die fiets moet dan zijn aangesloten op een dynamo om stroom op te wekken. Trappen, ganse dagen en als je niet genoeg presteert dan geen eten en drinken geven. Wil ik wel eens zien of dat niet afschrikt. Ik ben van mening dat de rechtsgang in Nederland ziek is.
Bumper: (25-2-2016 om 14:26)
zulke beesten moeten gewoon de dood straf krijgen dit tuig mag nooit de kans krijgen zich te vermenigvuldigen. Gewoon op het marktplein met tv er bij velen met mij zullen er geen traan om laten. Bumper;