Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
82 files van totaal 328 km

Dronken man rijdt door na botsing Hulst

Toegevoegd: 26-02-2016, 08.50 uur
Door: Roland de Jong

HULST - De politie heeft donderdagmiddag een 33-jarige man uit Heikant aangehouden die een aanrijding had veroorzaakt terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde.


Een 55-jarige Belgische automobiliste uit Verrebroek reed omstreeks 15.30 uur over de Stationsweg in Hulst. Op een gegeven moment merkte zij dat ze werd aangereden. De veroorzaker reed vervolgens heel hard weg. Na de aanrijding reed de vrouw achter de veroorzaker van de aanrijding aan. Onderweg zag zij een politieauto rijden. Ze heeft de agenten in de auto aangesproken en gezamenlijk zijn ze hun achtervolging gestart.

De agenten konden de auto in de Grote Bagijnestraat laten stoppen en zij namen op straat een blaastest af van de bestuurder. Op straat blies de man een ‘F’ wat zoveel wil zeggen dat hij meer alcohol had gedronken dan wettelijk is toegestaan. De 33-jarige man uit Heikant werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft hij een ademtest op het ademanalyseapparaat moeten doen. Hieruit bleek dat hij 780 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht uitblies. "Bij 570 microgram wordt het rijbewijs ingenomen en dat gebeurde nu dus ook", aldus de politie.

De man heeft een verklaring afgelegd en er worden twee processen-verbaal tegen hem opgemaakt. "Eén voor het veroorzaken van een aanrijding zonder dat hij zijn gegevens, of die van zijn auto, fatsoenlijk achterliet, en ééntje omdat hij in zijn auto reed terwijl hij teveel alcohol had gedronken", aldus de politie. Na het afleggen van de verklaring is de man in vrijheid gesteld. Hij mag voorlopig geen motorvoertuigen besturen. Het rijbewijs van de man wordt opgestuurd naar de Officier van Justitie die verder over het lot van de man zal beslissen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pim (27-2-2016 om 10:18)
Aflopen week ook een aanrijding gehad met vluchtmisdrijf, hier doet de politie niks aan. Ook ik heb de achtervolging in gezet en de politie opgebeld. Tevergeefs.. Raar om te lezen dat ze bij deze situatie wel handelen. Wat overigens keurig is!
W. Kruit (26-2-2016 om 11:28)
Suggestie voor de OvJ: door de shredder met dat rijbewijs...
hans (26-2-2016 om 11:11)
deze man zou voorgoed zijn rijbewijs moeten in leveren want met drank in een auto rijden kan niet nu was het nog maar blikschade straks een dode en ook door rijden dat kan niet maar dat zal wel niet gebeuren denk ik ik denk dat hij dit weekend al weer achter het stuur zit dus ook maar zijn auto in beslag nemen dat zou het beste nemen want wie betaal de schade als je dronken ben heb je wat om te verkopen de auto dus
Cookie-instellingen beheren