Weerbericht:
Wisselvallig en woensdag vrij veel wind
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 22 km

Nieuwe zoekactie Nollebos levert niets op

Toegevoegd: 26-02-2016, 17.12 uur - Update: 26-02-2016, 18.47 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De tweede zoekactie in de kanovijver in het Vlissingse Nollebos heeft niets opgeleverd. De actie is inmiddels beëindigd. In de vijver werd vrijdagochtend al met een sonar gezocht naar een vermist persoon.


De vermiste is volgens de politie een meerderjarige man uit Vlissingen. Zijn vermissing is donderdagavond bij de politie gemeld. Samen met de familie werd een zoekactie opgestart. Hierbij werden ook een politiehelikopter en een diensthond ingezet.

Volgens de politie werden in het Nollebos aan de Burgemeester van Woelderenlaan vervolgens sporen gevonden die wezen op de aanwezigheid van de vermiste persoon. Omdat de omstandigheden op dat moment niet goed waren is besloten om vrijdagochtend in het water te gaan zoeken. De brandweer kwam vanuit Zeeuws-Vlaanderen naar de Vlissingse kanovijver bij het Nollepad omdat deze beschikt over sonarapparatuur. Met zulke apparatuur kan onder water worden gezocht.

Ter plekke werd met de sonar onder water iets waargenomen dat mogelijk duidde op de aanwezigheid van een stoffelijk overschot maar volgens de politie werd niet duidelijk of er een lichaam lag of niet. Het plan was om duikers in te zetten maar dat ging niet door omdat de bodem erg vol ligt met rommel en omdat het zicht erg slecht is.

Daarom is vrijdagmiddag en -avond door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie gezocht met behulp van dreglijnen. Hiermee zijn verschillende takken naar de kant getrokken. Ook is er volgens de politie een betonblok gevonden. Mogelijk is dat het object dat is gezien op de sonarbeelden. De politie heeft de actie ter plekke rond 18.00 uur beëindigd. Momenteel wordt nog bekeken of en wanneer er verder wordt gezocht.

Zie ook:
Zoekactie met sonar naar vermiste persoon   (26-02-2016)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan B (27-2-2016 om 17:06)
(Het plan was om duikers in te zetten maar dat ging niet door omdat de bodem erg vol ligt met rommel en omdat het zicht erg slecht is) Ik vind het treurig dat er aan zulke duikteams nog geld wordt uitgegeven. In de sportduik wereld worden deze teams ook wel zwembad duikteams genoemd.
Cookie-instellingen beheren