Weerbericht:
Eerst op meerdere plaatsen mist, overdag geleidelijk zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Metingen vanwege grote brand Antwerpen

Toegevoegd: 26-02-2016, 17.39 uur - Update: 26-02-2016, 18.44 uur
Door: Roland de Jong

ANTWERPEN (B) - De Zeeuwse brandweer heeft vrijdag metingen gedaan vanwege een grote brand in de Antwerpense haven. Er zijn geen verhoogde concentraties gemeten.
 
De brand woedt bij afvalverwerker Indaver. Op het bedrijfsterrein zou zich een zware explosie voor hebben gedaan. Volgens het bedrijf heeft zich een ontploffing voorgedaan in een bunker met vaste stoffen. Er zijn ook twee kleinere explosies geweest.


Er is niemand gewond geraakt. De 117 personeelsleden van het bedrijf zijn geëvacueerd. De brandweer is bezig met het bestrijden van de brand. Omwonenden uit de plaats Stabroek wordt aangeraden ramen en deuren te sluiten. De Belgische overheid heeft het gemeentelijk rampenplan afgekondigd.

Volgens de Vlaamse omroep VRT zou de rook zich richting het noordoosten van Antwerpen begeven. Desondanks heeft de Veiligheidsregio Zeeland een meetploeg op pad gestuurd om metingen te doen op de landsgrens. "De ploeg heeft gemonitord of er effecten van de brand waren in onze regio maar die zijn dus niet waargenomen", aldus een woordvoerder.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren