Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtauto verliest lading bij Axelsche Gat

Toegevoegd: 27-02-2016, 18.06 uur
Ter plekke ontstond een flinke ravage. Ter plekke ontstond een flinke ravage.
Ter plekke ontstond een flinke ravage.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij knooppunt Axelsche Gat op het N61/N62-traject tussen de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel is een vrachtauto vrijdagavond lading verloren.


Dat gebeurde rond 17.30 uur en ter plekke ontstond de nodige verkeershinder. De weg was ter plekke namelijk gestremd en het duurde tot 20.30 uur voordat de situatie weer normaal was.

De politie zegt op Facebook dat de chauffeur niets aan het ongeluk kon doen. “De lading van een vrachtwagen kan nog zo goed vastzitten maar als een lading eenmaal gaat schuiven, dan is de chauffeur machteloos.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
even een reactie (28-2-2016 om 13:05)
Mensen die hier reageren dat de uitspraak van de politie niet klopt , Of dat de chauffeur zo^ dom was... weten niet waar ze het over hebben.. De lading is gaan schuiven door een technisch mankement.. En doordat dat in een bocht gebeurde viel alles eraf. de beste stuurlui staan aan wal:)
Henk (28-2-2016 om 11:01)
Ik ben blij verrast te vernemen hoeveel goede vrachtwagenchauffeurs en verkeersdeskundigen wij hier hebben. Vraag me af waaarom het, ondanks dat, in de praktijk nog vaak mis gaat ...
walter (28-2-2016 om 10:35)
dit is een grote fout van de chauffeur, hij heeft zijn lading niet goed afgebonden op de voorwagen heeft hij maar 1 spanband gebruikt, en op zijn aanhanger 2, dit is te weinig, hij had alle kisten moeten afbinden met spanbanden, . iedere chauffeur weet, dat hij zijn lading goed moet zekeren, 9 van de 10 keer gaat het goed, maar het gaat een keer fout,, je zal maar zo'n kist op je auto/fiets krijgen, als dit op een andere rotonde gebeurd was. @f die rotonde is breed genoeg, daar heeft dit ongeluk niks mee te maken. en zoals er al gezegd werd door bumper zal deze agent wel een aspirant agent zijn, want iedere ervaren agent weet, dat dit niet goed vastgezet is.
Michael (28-2-2016 om 10:13)
@bumper als beroep chauffeurs ben je dom dat klopt u zit zeker achter een bureau met computer ?? Want als hij hard door de bocht had gegaan waarom staat de aanhanger nog overeind ? Noemde jullie dat allemaal formules. En bumper wat jij zegt slaat ook nergens op natuurlijk te hard door de bocht want dan held de combinatie naar buiten en zijn aanhanger dan. Denk dat jij nog ff terug moet naar je bureau met computer mijn heer Einstein. Zeker zo heilige auto bestuurder? En je kan er nog zoveel spanbanden omdoen als het gaat dan gaat het en hou geen spanband tegen en dan nog beginnen met het zal wel een aspirant agent zijn denk eerder dat jij nog een aspirant kantoor Pipo bent
Ries (28-2-2016 om 08:59)
Politie en chauffeur eens een cursus ladingzekeren geven denk ik . Bij het opvolgen hiervan was dit niet gebeurd en doet de politie niet dergelijke domme opmerkingen
Bumper: (28-2-2016 om 08:46)
Hoe dom ben je als beroeps chauffeur, ten eerste zitten er veel te weinig spanbanden op om de lading per deel te zekeren, en ten tweede is hij te hard door de bocht gegaan, daardoor held de combinatie naar de buitenkant, hier door komen er veel hogere krachten op een kant te staan. Uitspraak van de politie in deze is niet geloofwaardig, zal wel een aspirant agent zijn want de ouwe rotten weten allemaal hoe dit is ontstaan. Bumper;
Cookie-instellingen beheren