Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtauto verliest lading bij Axelsche Gat

Toegevoegd: 27-02-2016, 18.06 uur
Ter plekke ontstond een flinke ravage. Ter plekke ontstond een flinke ravage.
Ter plekke ontstond een flinke ravage.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij knooppunt Axelsche Gat op het N61/N62-traject tussen de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel is een vrachtauto vrijdagavond lading verloren.


Dat gebeurde rond 17.30 uur en ter plekke ontstond de nodige verkeershinder. De weg was ter plekke namelijk gestremd en het duurde tot 20.30 uur voordat de situatie weer normaal was.

De politie zegt op Facebook dat de chauffeur niets aan het ongeluk kon doen. “De lading van een vrachtwagen kan nog zo goed vastzitten maar als een lading eenmaal gaat schuiven, dan is de chauffeur machteloos.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Toon (27-2-2016 om 22:54)
Veel reacties, maar de praktijk? Enkele kisten voorzien van spanbanden? Gewicht per kist (uien) pakweg 600/700 kg?. Rotondes/wegkruisingen? Toestand wegdek? Snelheid? Bandenspanning? Toestand (technisch) voertuig? Laten we eerlijk zijn. Het gaat bijna altijd goed, dus ook met te weinig zekering van de lading. Tijd is geld en gemak dient de mens. Enne nooit vergeten: er is nog altijd een lijst met wrijvingsnormen, waarmee weinigen in de praktijk iets mee doen cq bekend mee zijn. Typisch een geval van de samenloop van omstandigheden. Formeel gezien te voorkomen geweest, maar praktisch: PECH GEHAD.
Willem (27-2-2016 om 21:40)
Als je door een bocht gaat en je verliest je bagage dan kan het zijn dat je te hard door die bocht ging. Eigenlijk dient een chauffeur voldoende verstand van een bocht te hebben. Er is ook iets met middelpuntvliedende kracht.
Michael (27-2-2016 om 21:37)
jammer van de reacties hier onder Schijnbaar allemaal chauffeur of chauffeur geweest Best jammer o er zijn op de aanhanger van de 4 kisten maar 2 vast de andere staan ook vast anders waren deze ook om gedonderd jammer jongens Maar zo doe iedere chauffeur en je kan nog zo langzaam rijden als het gaat dan gaat het en dan is er geen enkele spanband die het houdt Maar wederom wereld antwoorden hieronder zouden goeie chauffeurs zijn
f (27-2-2016 om 21:09)
Die rotonde is te krap! Met name het afdraaien richting axel kan niet, kijk maar hoe de berm links al is kapot gereden door vrachtwagens. mvg,f
zjoz (27-2-2016 om 20:28)
Allemaal mensen met verstand van zaken, zo te lezen. Ja, waar gewerkt wordt vallen spaanders.
bram (27-2-2016 om 20:10)
en als er wat afbreek bij de wielen dan ben je niet meer stabiel dan is stapvoets nog te snel
Cookie-instellingen beheren