Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
88 files van totaal 306 km

Vrachtauto verliest lading bij Axelsche Gat

Toegevoegd: 27-02-2016, 18.06 uur
Ter plekke ontstond een flinke ravage. Ter plekke ontstond een flinke ravage.
Ter plekke ontstond een flinke ravage.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij knooppunt Axelsche Gat op het N61/N62-traject tussen de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel is een vrachtauto vrijdagavond lading verloren.


Dat gebeurde rond 17.30 uur en ter plekke ontstond de nodige verkeershinder. De weg was ter plekke namelijk gestremd en het duurde tot 20.30 uur voordat de situatie weer normaal was.

De politie zegt op Facebook dat de chauffeur niets aan het ongeluk kon doen. “De lading van een vrachtwagen kan nog zo goed vastzitten maar als een lading eenmaal gaat schuiven, dan is de chauffeur machteloos.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
chauffeur (27-2-2016 om 20:04)
De foto's bekeken, ik mis op de aanhangwagen spanbanden. 2 spanbanden voor een aanhangwagen? Hoeveel zaten erop de motorwagen? Het zal een reden hebben.
alex (27-2-2016 om 19:56)
als je op de aanhanger kijkt zit er op de eerste en derde rij geen eens een spanband om de kisten! kan je niks aan doen?? idd gewoon goed vast zetten en snelheid aanpassen!
Job (27-2-2016 om 19:41)
Bijzondere conclusie van de politie. Lading gaat nooit 'zomaar' schuiven. Schuiven treedt op door kranten (massa x versnelling) op de lading. Of de kisten stonden niet afdoende gezekerd of ze versnellingen waren te hoog. Iets met kip en ei dus....
Joost (27-2-2016 om 18:36)
Lading valt niet van zelf heeft toch niet goed vast gestaan of de snelheid in de bocht was te hoog als chauffeur moet je de de snelheid aanpassen in bocht als deze dan goed vast staat kan hij nooit gaan schuiven.
Cookie-instellingen beheren