Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 282 km

Gewonde mogelijk opzettelijk aangereden

Toegevoegd: 28-02-2016, 09.14 uur - Update: 28-02-2016, 09.21 uur
Door: Roland de Jong

KOUDEKERKE - In Koudekerke is in de nacht van zaterdag op zondag iemand gewond geraakt bij een aanrijding met een taxibusje. Mogelijk ging het om een opzettelijke aanrijding maar de politie heeft de toedracht nog in onderzoek. De chauffeur is wel aangehouden.


Het ongeluk gebeurde rond 05.25 uur op het Dorpsplein. Wat er precies is voorgevallen is nog onduidelijk maar zoals het er nu naar uit ziet is de 22-jarige bestuurder van het taxibusje tegen de verplichte rijrichting een straat ingereden. Dat gebeurde mogelijk omdat hij achter een klant aanging die nog moest betalen.

Volgens de politie had de man een groepje jongeren opgehaald bij een discotheek en hen vervolgens bij een geldautomaat uit laten stappen zodat zij geld konden pinnen om af te rekenen. Het groepje ging er echter vandoor en heeft dus niet meer betaald.

Het busje heeft in ieder geval de gevel van een woning geraakt en één persoon is door de ambulancedienst afgevoerd. Deze persoon is mogelijk door het busje aangereden maar zoals gezegd onderzoekt de politie nog wat er is voorgevallen. Volgens de politie had de gewonde last van zijn been en raakte hij voor zover bekend niet ernstig gewond. Het slachtoffer, een 20-jarige man, heeft zich bij de Huisartsenpost (HAP) laten behandelen.

Aangehouden
Er kwamen zeker vier politie-eenheden op de melding af. De politie heeft de taxibestuurder en verschillende andere personen gehoord over het voorval. De getuigen worden later vandaag verder gehoord omdat ze onder invloed van alcohol verkeerden. Volgens een politiewoordvoerder is de taxichauffeur aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling. Hij verkeerde niet onder invloed van alcohol. De man is overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

Na het ongeluk zette de politie de omgeving af voor onderzoek door de afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA). Dit kon rond 08.00 uur worden afgerond. Hierna is het busje voor nader onderzoek worden afgevoerd door bergingsbedrijf Kuzee. De auto is in beslag genomen.

Een aannemingsbedrijf is ingeschakeld om de schade aan de woning te beoordelen en te herstellen. De mensen die in de woning waren bleven allemaal ongedeerd.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger2 (29-2-2016 om 08:20)
@Vlissinger (onderandere..) Ongeacht wat er ook gebeurt is, het (opzettelijk) aanrijden van iemand omdat hij of zij ergens niet voor betaald mag nooit gerechtvaardigd worden. Wat nou als u later een zoon of dochter heeft en deze een lolly 'jat'. Is het dan ook toegestaan deze opzettelijk een paar rake tikken te verkopen? Volgens mij is het in nederland niet toegestaan om voor eigen rechter te spelen, ongeacht wat...
Vlissinger (29-2-2016 om 05:34)
Ik kan hier alleen maar hard om lachen.. vooral hoe belachelijk serieus dit genomen wordt... ga je er vandoor zonder te betalen? accepteer dan ook de gevolgen! nu is ineens de chauffeur de crimineel.. wat een scheef land is dit toch.
Iemand die wel realistisch kijkt (29-2-2016 om 00:13)
Geheel aan het groepje jongens te danken, als hun gewoon betaald hadden was er geen probleem geweest. Hun begaan een misdrijf en de chauffeur word er op afgestraft en wie zegt dat het opzet was van de chauffeur, achter de jongens aan rijden om je geld te halen zodat je je baan niet kwijt raak, lijkt me niet dat je dan met opzet een gevel in rijd of wel. En als hij die die jongens echt wat aan had willen doen zou hij vast wel wat meer gas gegeven hebben in plaats van stoppen uitstappen en zich op laten pakken. Als die jongens fatsoen hadden zouden ze weten hoe het is om keihard te moeten werken om iedere dag een eten op je bord te hebben en daarom respect hebben voor de chauffeur die hun met hun zatte kop om 5.30 veilig thuis brengt!
Jeannette. (28-2-2016 om 21:42)
P Meld je aan als vrijwilliger dan kan je in het weekend gratis bezopen jongeren naar huis brengen vanuit de disco toffe peer.
janny (28-2-2016 om 19:29)
Wat een omgekeerde wereld is het toch in dit land. Met je zatte kop er van door gaan en niet betalen is ook een misdrijf!!! Waarom deze figuren dan ook niet vastgezet???? Sterkte chauffeur.
Taxiknuppel (28-2-2016 om 19:27)
Nou, hoop dat de eigenaren van het huis waar de taxichauffeur de gevel er uit heeft gereden er ook zo over denken. Voor een paar centen je hele voorgevel in elkaar gereden door een driftkikker. Wel stereotypen voor een taxichauffeur , hoop herrie, weinig nadenken. Gaat de taxichauffeur wel nu even de beurs trekken om die gevel opnieuw op te metselen ?
Cookie-instellingen beheren