Weerbericht:
Mistig en gladheid door bevriezing
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 117 km

Gewonde mogelijk opzettelijk aangereden

Toegevoegd: 28-02-2016, 09.14 uur - Update: 28-02-2016, 09.21 uur
Door: Roland de Jong

KOUDEKERKE - In Koudekerke is in de nacht van zaterdag op zondag iemand gewond geraakt bij een aanrijding met een taxibusje. Mogelijk ging het om een opzettelijke aanrijding maar de politie heeft de toedracht nog in onderzoek. De chauffeur is wel aangehouden.


Het ongeluk gebeurde rond 05.25 uur op het Dorpsplein. Wat er precies is voorgevallen is nog onduidelijk maar zoals het er nu naar uit ziet is de 22-jarige bestuurder van het taxibusje tegen de verplichte rijrichting een straat ingereden. Dat gebeurde mogelijk omdat hij achter een klant aanging die nog moest betalen.

Volgens de politie had de man een groepje jongeren opgehaald bij een discotheek en hen vervolgens bij een geldautomaat uit laten stappen zodat zij geld konden pinnen om af te rekenen. Het groepje ging er echter vandoor en heeft dus niet meer betaald.

Het busje heeft in ieder geval de gevel van een woning geraakt en één persoon is door de ambulancedienst afgevoerd. Deze persoon is mogelijk door het busje aangereden maar zoals gezegd onderzoekt de politie nog wat er is voorgevallen. Volgens de politie had de gewonde last van zijn been en raakte hij voor zover bekend niet ernstig gewond. Het slachtoffer, een 20-jarige man, heeft zich bij de Huisartsenpost (HAP) laten behandelen.

Aangehouden
Er kwamen zeker vier politie-eenheden op de melding af. De politie heeft de taxibestuurder en verschillende andere personen gehoord over het voorval. De getuigen worden later vandaag verder gehoord omdat ze onder invloed van alcohol verkeerden. Volgens een politiewoordvoerder is de taxichauffeur aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling. Hij verkeerde niet onder invloed van alcohol. De man is overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

Na het ongeluk zette de politie de omgeving af voor onderzoek door de afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA). Dit kon rond 08.00 uur worden afgerond. Hierna is het busje voor nader onderzoek worden afgevoerd door bergingsbedrijf Kuzee. De auto is in beslag genomen.

Een aannemingsbedrijf is ingeschakeld om de schade aan de woning te beoordelen en te herstellen. De mensen die in de woning waren bleven allemaal ongedeerd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
omgekeerde wereld (2-3-2016 om 20:36)
Geen goede actie natuurlijk van de taxidriver, maaarrrrr de jongens die niet wilden betalen zijn natuurlijk wel de echte crimineel die vastgezet moet worden. De hard werkende-onevenredig-veel-belasting-betalende chauffeur is wel (veel) te ver gegaan, maar ik mag toch wel hopen dat de dief zwaarder gestraft gaat worden dan het slachtoffer (de chauffeur dus). Maar ik maak me maar geen illusies de "recht"spraak zo een beetje volgend....
bezoeker (2-3-2016 om 06:51)
Ben stomverbaasd van die mensen hier die een poging tot doodslag voor een paar centen gaan verdedigen.Moet de persoon wiens huis nu stuk is en de vaders en moeders van de bijna aangeredenen met een bijl achter chaufeur aan gaan rennen?
Chauff (29-2-2016 om 19:04)
.... En dan heb je altijd nog de mensen die denken dat de politie hier wat mee doet. Lieve mensen, de politie komt NIET als je weglopers in je taxi hebt. Nee echt. Ze komen niet. Aangifte is ook nutteloos. Hoe zouden jullie reageren als ik geld van jullie zou stelen?? Dan is het wel ineens belangrijk zeker!
Vlissinger (29-2-2016 om 13:26)
@Taxieknuppel, hoezo stereotype van een taxichauffeur? Weet u ook hoeveel deze 22 jarige taxichauffeur per uur verdiend? Aan uw reactie te zien dus niet. Ben heel benieuwd naar uw reactie als u voor dat zelfde loon een hele nacht werkt en een paar van die bezopen idioten zorgen er dan voor dat u de halve nacht voor niets gewerkt heeft. En trouwens het staat nog niet vast dat de chauffeur die dronkendrol opzettelijk heeft aangereden.
P (29-2-2016 om 10:43)
Jeanette ach het zou zo moeilijk geweest zijn om in dat kleine dorpje als koudekerke de politie te bellen en dan signalementen door te geven. Dan was het groepje binnen een week gevonden en aan de schandpaal genageld. En wat had je nu bijna? Een gevel naar de Filistijnen, bijna een jongeren verminkt, en een poging tot moord of doodslag. Als hij een mes op zijn keel had gekregen is het wat anders,maar gaan ze ervandoor voor een paar euro, blijf lekker zitten en volg ze waarschuw de politie en schrijf hun signalement op, zelfs met de media zoals Facebook en weet ik het wat had je meer bereikt dan met deze cowboy aktie.
. (29-2-2016 om 08:29)
Het niet betalen van de taxi is geen misdrijf het is een zakelijk geschil. En is een civilezaak. Zo kijkt de politie. Dus mensen weet waar je over praat. Wanneer blijkt dat deze persoon vaker wegrent is het flessentrekkerij en dat is wel een misdrijf. Dus laat je oordeel thuis. Heel goed politiewerk. Iemand zo aanrijden. Had oom poging doodslag kunne zijn. Komt deze zogenaamde goede chauffeur nog goed weg.
Cookie-instellingen beheren