Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie betrapt diverse dronken weggebruikers

Toegevoegd: 28-02-2016, 12.56 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Naar aanleiding van een reeks alcoholcontroles in Zeeuws-Vlaanderen zullen de komende tijd verschillende weggebruikers zich moeten melden bij een cursus over alcohol en verkeer. Ze hadden namelijk te veel alcohol gedronken om nog aan het verkeer te mogen deelnemen.


Tussen zaterdag 21.00 uur en zondag 04.00 uur werd gecontroleerd of bestuurders met alcohol op toch aan het verkeer deelnamen. En dat gebeurde frequent. Alle Nederlanders die werden betrapt op het rijden onder invloed moeten de cursus gaan volgen.

Er werd onder meer gecontroleerd op de rotonde bij de Middenweg (N61) in IJzendijke. Hier moesten 429 bestuurders een blaastest uitvoeren. Twee bestuurders zijn meegenomen naar het bureau om een ademanalysetest te doen.

Een man van 26 uit Breda (een beginnend bestuurder) blies op het analyseapparaat 580 Ug/l. De maximum toegestane hoeveelheid alcohol voor een beginnend bestuurder is 88 ug/l, dus deze meneer had bijna zeven keer teveel gedronken. Hij mocht zijn rijbewijs dan ook direct achterlaten op het politiebureau. Ook krijgt hij een flinke boete. Een 53-jarige man uit Philippine blies op het analyseapparaat 420 Ug/l. Hij kreeg een algeheel rijverbod van 3 uur en een boete.

Later werd gecontroleerd op de Sint Annastraat in Sluis. Hij moesten 28 bestuurders blazen. Een vrouw van 46 uit het Belgische Knokke moest mee naar het bureau voor een analyse van het aantal microgram alcohol in haar adem. Het apparaat rekende uit dat zij 445 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies en dus kreeg de vrouw een rijverbod van vier uur en een boete. Ook een 48-jarige man uit Linkebeek (B) kreeg een boete en een rijverbod van twee uur. Hij blies namelijk 290 Ug/l.

Verder werden in Terneuzen ook nog eens 16 blaastesten uitgevoerd. Op het Stadhuisplein liep een 20-jarige beginnend bestuurster tegen de lamp. Zij blies 550 Ug/l en daarom is haar rijbewijs meteen ingenomen door de agenten. Ook krijgt zij een boete.

Op de Guido Gezellestraat was een 31-jarige Terneuzenaar de klos. Omdat hij een A-indicatie blies op straat mocht ook hij mee naar het bureau. Daar rekende het ademanalyseapparaat uit dat hij net te weinig had gedronken om zijn rijbewijs in te nemen (565 Ug/l), maar het was voldoende voor een boete en een rijverbod van zes uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (28-2-2016 om 13:35)
Verantwoordelijkheid stelletjes loooossserssssss!!!!!
Cookie-instellingen beheren