Weerbericht:
Eerst op meerdere plaatsen mist, overdag geleidelijk zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Honden speuren naar vermiste Vlissinger

Toegevoegd: 28-02-2016, 13.12 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Speurhonden van de ReddingsHondenWerkgroep Zeeland (RHWZ) hebben zondag in Vlissingen gezocht naar de Vlissinger die al sinds woensdag wordt vermist.


De zoekactie van zondagmorgen komt voort uit de eerdere zoekacties bij de kanovijver in het Nollebos. Nadat de vermissing van de man donderdagavond bij de politie was gemeld werd namelijk meteen al een zoekactie gedaan. Daarbij werden in het bos aan de Burgemeester van Woelderenlaan al sporen gevonden die wezen op de aanwezigheid van de man. 

De omstandigheden waren op dat moment niet goed om in het water zelf te zoeken. Daarom werd besloten vrijdagochtend met behulp van sonar de bodem af te zoeken. De beelden daarvan gaven een object aan maar onduidelijk werd of het ging om een lichaam. Daarom is vrijdagmiddag door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen met dreglijnen op die locatie naar de man gezocht. Dat leverde geen lichaam op. Wel werden een betonblok en verschillende kleine en grote takken aangetroffen.

De politie gaat maandag verder met zoeken. De informatie van de zoekactie van vandaag kan daarbij helpen. De speurhonden van de RHWZ sprongen namelijk vanaf de opgeroepen brandweerboot in het water op vrijwel dezelfde locatie als waar de sonar iets had waargenomen. De reddingshonden springen normaal gesproken alleen in het water als ze geursporen van een menselijk lichaam oppikken. Totdat de politie morgen nader onderzoek heeft gedaan zal echter nog onduidelijk blijven waar de vermiste Vlissinger is gebleven.

Zie ook:
- Nieuwe zoekactie Nollebos levert niets op   (26-02-2016)
Zoekactie met sonar naar vermiste persoon   (26-02-2016)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
prof2 (29-2-2016 om 21:36)
@Proffessionals dat heb je mooi gezegd. Ik hoor jullie over kosten praten. Gelukkig zijn er mensen die zich o.a. kosteloos en vrijwillig inzetten om te assisteren in dit soort situaties. Dan heb ik het natuurlijk over de vrijwilligers van de brandweer en de RHWZ. Wat zou nederland zijn zonder vrijwilligers! Trots op jullie! Maar wat is het verschrikkelijk voor de familie om zo lang in onzekerheid te moeten leven. Ik wil hen heel veel sterkte en kracht toewensen.
t Is wat (29-2-2016 om 16:16)
Professionals: helemaal mee eens!!! Sterkte voor de familie ed, die nog steeds in onzekerheid verkeren...
P (29-2-2016 om 10:37)
@Professionals, ik hoef niet te weten wie het is, Maar wat de situatie is en waarom dit zo groots wordt uitgepakt in een klein gebied zonder enige vondsten doet mij wel denken en twijfelen of er wel echt iets is gebeurt. En dmv signalementen en situatie schets kan je de zaak sneller oplossen, Maar zoals ik al zei, grof en duur materiaal en nog niks gevonden. Zal zeker niet gaan om iemand met een laag inkomen....om het maar netjes te houden.
r (28-2-2016 om 21:53)
Idd maak maak bekent zodat mensen weten wie het is of signalement
Professionals (28-2-2016 om 21:33)
@P: als een van jouw familieleden waarschijnlijk is verdronken, zou jij enige privacy dan ook niet waarderen? Waarom zouden de details van dit drama met de wereld gedeeld moeten worden, ter bevrediging van ieders nieuwsgierigheid? Ik vertrouw erop dat de professionals goede afwegingen maken ten aanzien van inzet van materieel en mensen. De familie heeft recht op duidelijkheid ten aanzien van hun dierbare, dat mag wat mij betreft best wat kosten. Inzet van materieel en mensen ten behoeve van voetbalwedstrijden mag wat mij betreft wel eens tegen het licht gehouden worden. Belastinggeld gebruiken om de hooligans in toom te houden, belachelijk. Die rekening mag naar de voetbalclubs waar ruim genoeg verdiend wordt om die kosten zelf te betalen.
P (28-2-2016 om 18:51)
Beetje vaag dit allemaal, het mag niks kosten met die sonar en die honden en aktie's. Maar een signalement of een verhaal erachter waarom dit op touw wordt gezet is iets teveel gevraagd?
Cookie-instellingen beheren