Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 19 km

Zoekgebied vermiste Vlissinger uitgebreid

Toegevoegd: 02-03-2016, 18.59 uur - Update: 02-03-2016, 19.05 uur
Eén van de eerdere zoekacties bij de Vlissingse Kanovijver.
Eén van de eerdere zoekacties bij de Vlissingse Kanovijver.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie gaat het gebied uitbreiden waarin wordt gezocht naar de sinds vorige week vermiste 32-jarige Vlissinger Robert Ziga.


Volgens de politie heeft de zoekactie vandaag bij de Kanovijver in het Nollebos wederom niets opgeleverd. "Er is nog geen lichaam gevonden. Daarom richt het onderzoeksteam zich nu op een groter gebied. Hiervoor worden opnieuw ook speurhonden ingezet", aldus een woordvoerder.

In het bos zijn persoonlijke spullen van de Vlissinger gevonden wat erop duidt dat hij daar wel is geweest. "Het vermoeden bestaat dat hij daar drugs heeft gebruikt, maar wat er precies is gebeurd is niet duidelijk", aldus de politie.

Nollebos
De zoekactie in het Nollebos komt voort uit een melding die de familie van de Vlissinger donderdagavond deed. Zika was woensdagavond met zijn auto vertrokken en niet meer teruggekeerd. "De familie sloeg alarm nadat zij het voertuig van de man onbeheerd hadden aangetroffen nabij de boulevard."

Toen het kenteken door het politiesysteem gehaald werd, bleek dat agenten de auto woensdagavond al op de parkeerplaats bij het Nollenbos hadden gezien. "Ziga is toen in de nabijheid van het voertuig gesignaleerd." Een zoekactie met een politiehond leidde uiteindelijk naar de Kanovijver. "De hond gaf aan dat de vermiste man mogelijk het water van de kanovijver is ingegaan." Zoekacties in en rond het water van de vijver leverden tot nu toe dus echter niets op.

Zie ook:
Opnieuw zoektocht naar vermiste Robert Ziga   (02-03-2016)
Politie verspreidt foto vermiste man  (01-03-2016)
Weer zoekactie naar vermiste Vlissinger (29-02-2016)
Honden speuren naar vermiste Vlissinger (28-02-2016)
Nieuwe zoekactie Nollebos levert niets op (26-02-2016)
Zoekactie met sonar naar vermiste persoon (26-02-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren