Grote waterstoring Z-Vlaanderen, GRIP 2

Toegevoegd: 03-03-2016, 19.32 uur - Update: 03-03-2016, 20.58 uur

Door: Roland de Jong

PHILIPPINE - In Zeeuws-Vlaanderen zijn grote problemen met de toevoer van drinkwater. Geheel Oost-Zeeuws-Vlaanderen zit volgens waterbedrijf Evides zonder leidingwater. Ook in andere delen van Zeeuws-Vlaanderen zijn problemen, zo meldt Delta Netwerkgroep (DNWG). De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 2.

Volgens Evides is de storing rond 19.00 uur ontstaan en hebben mensen last van een lage waterdruk of komt er zelfs helemaal geen drinkwater uit de kraan. De eerste meldingen bij de hulpdiensten zouden al voor 19.00 uur zijn binnengekomen. Rond 20.05 uur meldde Veiligheidsregio Zeeland dat nog niet duidelijk was hoe lang de storing nog zou gaan duren.

De problemen komen voort uit een lekkage in een drinkwaterleiding. Die ontstond bij de Zandstraat in Philippine. De locatie van het lek werd ontdekt nadat een omwonende water op een weiland had zien lopen. 

Ter plekke is enkele meters naast de weg een flink gat ontstaan. Monteurs van Delta hebben de leiding ter plekke afgedicht en gaan proberen het lek te repareren. Inmiddels is een deel van het vrijgekomen water uit de 'krater' weggepompt naar een nabij gelegen sloot. De politie heeft de naastgelegen weg afgesloten. 

Het ANP meldt dat naar schatting 10.000 huishoudens last hebben van verminderde waterdruk. Tientallen huizen in de buurt van het lek hebben sowieso geen water meer vanwege het afsluiten van de waterleidingen ter plaatse.
 
GRIP 2
Op het kantoor van de Veiligheidsregio Zeeland in Middelburg is inmiddels een Regionaal Operationeel Team (ROT) gevormd dat de inzet coördineert. Het samenstellen van het ROT komt voort uit de opschaling naar GRIP 2. Rond 19.15 uur werd opgeschaald naar GRIP 1. Zo'n tien minuten later werd GRIP 2 afgekondigd. Volgens een woordvoerder is dat gebeurd om een goede inschatting te kunnen maken van de situatie. 

Advies
Mensen die geen leidingwater hebben wordt door Evides geadviseerd geen kranen open te draaien en wasmachines, vaatwassers en andere apparaten die water gebruiken uit te zetten.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maria (3-3-2016 om 23:34)
Fijn dat het zo snel is opgelost!!