Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Waterstoring Z-Vlaanderen opgelost

Toegevoegd: 03-03-2016, 23.11 uur
Door: Manfred Berrevoets

PHILIPPINE - De waterstoring in een groot deel van Zeeuws-Vlaanderen, die donderdagavond rond 18.30 uur begon, is voor het grootste deel voorbij. Rond 21:00 uur kreeg het waterbedrijf Evides de lekkage onder controle, maar het lek was nog niet helemaal gedicht.


Nu het lek deels is gestelpt is de waterdruk bij de meeste huishoudens weer hersteld. Ongeveer 130 huishoudens in de directe omgeving van Philippine hebben nog in ieder geval tot vrijdagochtend last van lage waterdruk door de lekkage. Evides geeft het advies om bij huishoudens die weer water hebben het wel even te laten doorlopen totdat het helemaal helder is.

Het lek is 'spontaan' ontstaan in een 300 mm watertransportleiding aan de Havenstraat in Philippine. De lekkage werd ontdekt nadat een omwonende een weiland onder water had zien lopen. Monteurs waren al snel ter plaatse om het lek te repareren, maar er was veel water uit het grote lek gestroomd en dat moest eerst worden weggepompt om bij het lek te komen.

Volgens een woordvoerder van waterbedrijf Evides is nog niet bekend hoeveel water precies door het lek naar buiten is gestroomd, maar hij schat dat het zeker om een enkele honderden kuub water gaat. Het waterpeil in omliggende sloten is merkbaar hoger door het wegstromende water.

Zie ook:
- Grote waterstoring Z-Vlaanderen, GRIP 2


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren