Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Broer vermiste Vlissinger mag niet uit cel

Toegevoegd: 04-03-2016, 13.45 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg ziet geen reden om de 39-jarige M. Z. uit Oost-Souburg uit zijn voorlopige hechtenis te schorsen, zodat hij zijn familie kan bijstaan. Dat heeft de rechtbank vrijdag tijdens een pro forma-zitting beslist.


De broer van Z. is de vermiste man uit Vlissingen,naar wie al enkele dagen in en bij het Nollenbos wordt gezocht. Z. zelf is een van de drie verdachten in een omvangrijke zaak van enkele tientallen woninginbraken in Walcheren. De rechtbank vindt het herhalingsgevaar zo groot, dat zij in dit geval het maatschappelijk belang laat prevaleren boven het persoonlijke belang van Z.

Volgens het Openbaar Ministerie werden de inbraken uiterst zorgvuldig voorbereid. Woning en omgeving werden vooraf geobserveerd en als er werd ingebroken ging het voornamelijk om geld, sieraden en andere waardevolle spullen. Of de in beslag genomen auto, die bij de inbraken was betrokken wordt teruggegeven, daar beslist de rechtbank over twee weken over. De auto staart op naam van de echtgenote van Z. Zij is (nog) geen verdachte.

Volgens de vrouw had zij er geen weet van dat haar man de auto gebruikte om ergens te gaan inbreken. Uit observaties blijkt echter dat de vrouw niet tot nauwelijks in de auto heeft gereden. Officier van justitie W. Suijkerbuijk had voor het verzoek om de auto aan de vrouw terug te geven maar een woord over: ,,De Brutaliteit!''.

Op 30 mei staat de volgende zogeheten pro forma-zitting gepland.

Zie ook:
Opnieuw zoektocht naar vermiste Robert Ziga (02-03-2016)
Politie verspreidt foto vermiste man  (01-03-2016)
Weer zoekactie naar vermiste Vlissinger (29-02-2016)
Honden speuren naar vermiste Vlissinger (28-02-2016)
Nieuwe zoekactie Nollebos levert niets op (26-02-2016)
Zoekactie met sonar naar vermiste persoon (26-02-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Reagerard (25-3-2016 om 13:33)
Leuke familie,
Zeeuw (4-3-2016 om 21:16)
Deze man is voor justitie vermist maar m.i. weet zijn familie dondersgoed waar hij zich verborgen houd. Een smoes om zijn broer tijdelijk uit de gevangenis te krijgen om samen te verdwijnen met de auto van de vrouw. Een goed verhaal voor een goedkope B-film. Jammer, maar ik denk dat dit niet hun eerste leugen is.
hartige kees (4-3-2016 om 17:36)
de man die in de cel zit, zit er omdat ie straf heeft en om die reden vind ik dat ook in de cel moet blijven, dan had ie maar geen criminele activiteiten uit moeten halen, dit zijn straf.
Cookie-instellingen beheren