Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vijf dronken bestuurders tijdens alcoholcontroles

Toegevoegd: 06-03-2016, 14.51 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft dit weekend in Zeeland een groot aantal bestuurders op het gebruik van alcohol gecontroleerd.


Zaterdagmorgen vroeg werd tussen 00.20 en 00.40 uur in Krabbendijke gecontroleerd. Tegen een 25-jarige man uit deze plaats is een proces-verbaal opgemaakt. De uitslag van zijn ademanalyse was 295 ug/l.

Vervolgens werd de controle verplaatst naar Vlissingen, waar een houseparty aan de Koningsweg gaande was. Van 02.45 tot 04.00 uur werden bijna veertig bestuurders gecontroleerd. Een 44-jarige vrouw uit Vlissingen blies 370 ug/l, waar ze een proces-verbaal voor kreeg. Verder stond nog een boete van 265 euro open, maar die kon ze niet betalen. Zij werd voor een vervangende straf van vier dagen hechtenis meegenomen en naar Torentijd gebracht.

Op de Provincialeweg in Sint Maartensdijk moesten ruim tweehonderd bestuurders een blaastest moesten afleggen. Een automobilist negeerde een stopteken en ging ervandoor, maar de auto werd achterhaald. De 37-jarige bestuurder uit Oud-Vossemeer werd aan een ademanalyse onderworpen met een eindresultaat van 650 ug/l. Zijn rijbewijs kon niet worden ingevorderd, omdat deze man al met een ongeldig verklaard rijbewijs reed. Voor beide zaken wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Van een beginnende bestuurder (24) uit Sint Philipsland werd een score van 325 ug/l vastgesteld en een 72-jarige man uit Scherpenisse blies een score van 480 ug/l. Beiden kregen een proces-verbaal. Tijdens de controle in Sint Maartensdijk werden tevens processen-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden met gladde banden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Godfried Boonman (6-3-2016 om 21:24)
Tjongejonge, wat gebeurt er toch met ons prachtige landje. Meerdere malen per jaar overlijden er mensen door rijden met alcohol op, en toch blijven mensen dronken rondrijden. Opsluiten dat tuig! En nooit meer laten rijden!
Cookie-instellingen beheren