Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Trajectcontrole Zeelandbrug buiten dienst na ongeval

Toegevoegd: 27-05-2005, 13.23 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
ZIERIKZEE - Een 57-jarige vrouw uit Roosendaal is gistermiddag gewond geraakt toen ze met haar auto tegen de snelheidsmeter op de Weg naar de Val bij Zierikzee botste. Door de aanrijding raakte de installatie dermate beschadigd dat het portaal in z’n geheel moest worden gedemonteerd. In verband met die werkzaamheden was verkeer over de Zeelandbrug een groot deel van de avond onmogelijk.


De vrouw verloor door nog onbekende oorzaak de controle over haar auto en belandde letterlijk bovenop de vangrail. Na een paar meter glijden kwam ze met een klap tot stilstand tegen één van de twee poten van het portaal dat de verkeerssnelheid over het Zeelandbrugtraject meet.

De bestuurster werd met nek- en rugklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Haar auto raakte volledig vernield.

Volgens wegbeheerder R. de Lange van de provincie zat er niets anders op dan het portaal in z’n geheel te demonteren. „De rechterpoot is finaal uit z’n fundering gereden. We hebben wel een noodborging gemaakt, maar dat is alleen even goed genoeg voor de veiligheid van het verkeer dat er de eerste uren nog onderdoor moet.“

Vanaf half zeven ’s avonds werd de route naar en van de Zeelandbrug afgesloten en is het portaal verwijderd. Het verkeer werd tijdens die werkzaamheden omgeleid via de stormvloedkering.

De Lange verwacht dat de reparatie van de installatie zeker enkele maanden in beslag zal nemen. De duur van dat herstel is ook afhankelijk van het feit of de gevoelige elektronica de klap heeft overleefd. Volgens de wegbeheerder is het echter niet gezegd dat de route over de Zeelandbrug al die tijd gevrijwaard zal blijven van een trajectcontrole en komt er mogelijk een alternatief systeem.

Tussentijds kan ook altijd worden teruggegrepen op onregelmatige snelheidsmetingen door de politie met mobiele apparatuur. De schade schat hij al gauw op enkele tienduizenden euro’s.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren