Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vader en zoon voor rechter om wietkwekerij

Toegevoegd: 07-03-2016, 18.46 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het waren twee onschuldige lammeren, die zich maandag voor het hekje van de rechtbank in Middelburg moesten verantwoorden. De 71-jarige Frans van P. en zijn 49-jarige zoon Johannes. Beide uit Zierikzee en beide geen onbekenden van vrouwe Justitia.


Vader en zoon stonden gezamenlijk terecht voor een hennepkwekerij met 393 plantjes. De zoon zou ook nog eens drie jaar hennep hebben uitgevoerd naar België en een vuurwapen hebben gehad. Pa zou in het bezit zijn geweest van een stroomstootwapen. Voor dat alles eiste de officier van justitie een celstraf van een jaar tegen de zoon en tegen de vader vier maanden. Ook zou vader Frans nog eens een dikke 90.000 euro hebben witgewassen en dat zou dan in de staatskas moeten worden gestort.

Van de kwekerij wisten ze niets, betoogden ze. Wat er zich allemaal in de nissenhut en de trailer die zo ongeveer vlak voor hun neus had gestaan had afgespeeld: ze hadden geen flauw benul. En dat zwarte geld van vader? Die had zich vanaf zijn vijftiende ongans gewerkt en hard gespaard. Niet op de bank, maar in een oude sok. En van dat geld had hij destijds een camper en een vrachtwagentje gekocht. Cash.

"Eerlijk gespaard", zei Van P. "Witgewassen", vond de officier van justitie. En dat vuurwapen dat bij J. van P. werd gevonden klopte wel. Het was een 'nepper', gekocht in Spanje, maar het leek wel erg echt. En het stoomstootwapen dat bij vader Van P. werd gevonden klopte ook. Dus helemaal onschuldig leken ze dus ook weer niet.

De advocatuur van de beide mannen was unaniem: er waren nauwelijks getuigen gehoord, het onderzoek had wel beter gekund en het was weer eens een akelig oude zaak van zeker vier jaar geleden. Dus voor de hennepkwekerij: vrijspraak. Voor het wapen bezit graag iets in de orde van 'schuldig zonder straf'.

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.

Zie ook:
Hennepkwekerij aangetroffen in Zierikzee  (14-12-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
DZV (8-3-2016 om 12:54)
Eigenlijk lachwekkend zoals die twee de onschuld uithangen. Die gaan er gewoon weer mee wegkomen en dan begint het hele circus weer van voor af aan. Hard gewerkt en gespaard!? Ja vast!! Allen nooit belasting afgedragen zoals een ander dat wel moet. Kaalplukken en keihard aanpakken!!! En dan inderdaad hard aan het werk zetten om aan zuur verdiende centen te komen zoals menig ander. Dit soort kost de maatschappij alleen maar geld en levert niets op dan criminaliteit.
Tommy (8-3-2016 om 08:51)
Die zijn wel schuldig hoor! Dat weet iedereen in Zierikzee wel denk ik. Behalve de kampbewoners komt er niemand op het woonwagenkamp, dus ze weten donders goed wat zich daar heeft afgespeeld!
Cookie-instellingen beheren