Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 24 km

5 meter lange dolfijn aangespoeld Borssele

Toegevoegd: 08-03-2016, 08.57 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Bij het Kalootstrand in Borssele is maandag een dode spitssnuitdolfijn van zo'n vijf meter lang aangespoeld.


De stranding van de dolfijn is opmerkelijk want deze komt normaal gesproken niet in Nederland voor. Slechts 18 keer eerder is in ons land een stranding van deze soort geregistreerd. In Zeeland spoelde twee keer eerder een spitssnuitdolfijn aan: in 1932 bij Hoedekenskerke en in 1992, eveneens bij Borssele.
 
De dolfijn is geborgen door Zeezoogdierenhulp ZuidWest en is afgevoerd naar Utrecht voor nader onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (12-3-2016 om 19:53)
En beste Dingen heeft klaarblijkelijk zelf ook een computer, anders kon hij al,deze onzin niet lezen alvorens het op het internet/de site van hvzeeland te dumpen
Nuchtere Zeeuw (9-3-2016 om 12:01)
Beste Dingeman, Misschien is het verstandig om morgen nog eens te reageren op dit bericht, en dan wel graag voordat u middelen tot u genomen hebt. Ik weet niet precies wat u gebruikt hebt, maar als ik uw verhaal zo lees is het wel iets dat erg slecht voor je is. Als je alleen maar zo aan het doemdenken bent de hele dag moet u ongetwijffeld een zeer moeilijk en zwaar leven hebben. Dat dolfijnen en walvissen verdwalen is al van alle tijden. Of bestonden de machten zoals de NASA die u noemt stiekem 1000 jaar geleden ook al zonder dat we het weten en hebben die alles op de aarde zo geregeld zoals het nu is?
Dingeman (9-3-2016 om 11:43)
En we willen zo verslaafd, blind en afhankelijk zijn. Van machten, geld, werk, computers, enzovoorts. Dus gaan we dood. Allemaal. Alles. Iedereen die dit wil en het neemt alles met zich mee. Omdat we niet veranderen. Zelf.
Ad (9-3-2016 om 10:21)
Beste 'Dingeman', U ziet het zoals het is maar het merendeel van de mensen is zo verdoofd door al het opgelegde en het zit ook zo vernuftig, overkoepelend in elkaar dat het heel lastig is er nog open naar te kunnen kijken omdat je er zo handlanger in bent geworden, verworden. Je hiervan bewust worden is de grootste stap die je als mens(zijn) kunt nemen. Bewustzijn tot je nemen is je geboorterecht, dan bedoel ik niet je aardse geboorterecht maar je zielsgeboorterecht.
Dingeman (8-3-2016 om 17:32)
We worden van ons bewustzijn en vrijheid ontnomen. Totdat we eindelijk beslissen dat we het niet meer door laten gaan. Voordat het te laat is. Wat het al is. En we bereiken dat we hen niet meer nodig hebben en dit doorhebben en zien. En zo ook deze onzuivere macht. Dat we geen enkele macht, werk, geld of welk moeten en welke verslaving en afhankelijkheid of angst dan ook. Dan zullen we vrij zijn. Tot die tijd zal alles steeds zieker worden en steeds meer onbewust en doder gaan. Omdat we dit willen. Omdat we onbewust worden gemaakt en het niet veranderd zien. We worden steeds verder slaaf en onbewust gemaakt. Steeds verder uit ons kracht en uit ons ware bestaan gehaald.
Dingeman (8-3-2016 om 17:31)
Ze weten heel bewust waarmee ze bezig zijn en waarom. Niet de gewone man, maar de machten van bovenaf. Die ons als slaven houd en ons steeds verder onbewust en verslavend maakt. En zowat iedereen trapt erin. weinigen hebben het door. En we zitten allemaal in het spinnenweb. Van afhankelijkheid van computers, werk en geld. Afhankelijkheid van controle en beleid en wetten van bovenaf. En juist dit mag doorbroken worden. Zo kunnen we vrij zijn en kunnen ze niets meer bij ons mensen, de Aarde en zijn mooie dieren en andere wezens doen. En zolang de mens dit niet wil, zal het in rap tempo verder gaan. We worden enorm in onze kracht en bewustzijn teruggedrongen.
Cookie-instellingen beheren