Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 27 km

Snelheidscampagne in en rond Magrette

Toegevoegd: 08-03-2016, 13.21 uur
Door: Roland de Jong

AXEL - In buurtschap Magrette tussen Terneuzen en Axel start binnenkort een campagne om de snelheid van verkeersdeelnemers omlaag te brengen. Het gaat om de provinciale actie 'Bedankt dat je langzamer rijdt!' die ook op andere locaties wordt gehouden.


De doelstelling van de snelheidscampagne is dat de gemiddelde snelheid met 5 km/uur daalt en het aantal grove snelheidsovertredingen (meer dan 10 km/uur boven de limiet) met 10% daalt ten opzichte van de situatie voorafgaand aan de campagne. “In dat geval is er sprake van een merkbaar effect op de verkeersveiligheid van alle weggebruikers”, aldus de provincie Zeeland.

Snelheidsmetingen laten volgens een woordvoerder zien dat driekwart van de bestuurders in Magrette de snelheidslimiet van 30km/uur overschrijdt. “23% van de bestuurders rijdt zelfs harder dan 40 km/uur. Buiten de bebouwde kom wordt de snelheidslimiet van 60 km/uur overschreden door 67% van de bestuurders, waarbij 27% harder rijdt dan 70 km/uur.”

Volgens de provincie zorgt het gedrag van de weggebruikers voor verkeersonveilige situaties in en rondom Magrette. Saillant detail is dat volgens de provincie bijna 90% van de bestuurders wel degelijk kennis heeft van de geldende snelheidslimiet. Dat het toch misgaat komt volgens de provincie omdat mensen vaak onbewust te hard rijden. “Het gaat in Magrette om ongeveer de helft van de bestuurders. We proberen met de campagne dit onbewuste gedrag op een positieve manier te beïnvloeden.”

De nieuwe snelheidscampagne start halverwege deze maand. Bewoners zullen de straat aankleden met lantaarnpaalborden, spandoeken en vlaggen met daarop de boodschap 'Bedankt dat je langzamer rijdt!'. Daarnaast worden kliko's voorzien van 30km stickers en worden krijtuitingen aangebracht op de weg. “Deze middelen herinneren de weggebruikers op een positieve manier aan de geldende snelheidslimiet van 30 km/uur”, aldus de provincie. De politie zal tijdens de campagneperiode ook regelmatig gaan controleren.

De campagne loopt tot eind mei.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Binnen de marges (9-3-2016 om 23:49)
Als we even een aantal jaar terug gaan zijn daar de 50km p/u wegen naar 30km p/u en de 80km p/u wegen naar 60km p/u gebracht om de snelheid om laag te brengen omdat die toen ruim boven de 50km p/u en 80km p/u lagen. Als er dan nu gemiddeld 40km p/u en 70km p/u gereden wordt is dat toch super eigenlijk en moet je die bestuurders belonen :) Ongelukken gebeuren niet door snelheid maar door sufferds die niet opletten, begin ook eens met roken in de auto te verbieden want dat is nog erger dan bellen en 80% gooit de peuk brandend uit het raam slinger de slinger....... Succes met de versieringen in Margrette het zal er met opknappen :p
Ikke (9-3-2016 om 17:31)
Wat of ze ook doen het zal echt niet helpen. Ook ik woon aan zo'n 30km weg, waar ze met zeer hoge snelheid doorheen scheuren, waar elk straatje van rechts dus voorrang heeft. Het enige wat helpt zijn drempels, flinke drempels, of een flitser plaatsen. Zeker te weten dat 99% te hard rijd, dus dat zal de staatskas lekker vullen. Maar welke dropveter ook bedacht heeft dat je een lange brede straat 30 km zone kunt maken weet ik niet want dat nodigt alleen maar uit om hard te rijden. Wegversmallingen en drempels dat werkt!! Maar daar is geen geld voor. Dus inwoners van Magrette hou een inzamelingsactie en plaats grote bloembakken om en om en je hebt je verkeersremmers. Probleem opgelost.
Terneuzenaar (9-3-2016 om 15:13)
@Magrette, Daarbij komt kijken dat reageerder Hans, dezelfde ervaring heeft als ik met het onbehoorlijk rij gedrag van een inwoner van Magrette. Als u in rust wilt leven is het verstandiger om te verhuizen, de toename van verkeer wordt groter met als gevolg dat het gewoon drukker in de straat wordt, wat is het volgende? De wegversmallingen bij Spui en Magrette heeft immers als genoeg van ons belasting geld gekost.
Jac (9-3-2016 om 12:06)
Hoe de weg is ingericht en de (gemiddelde)snelheid waar de weggebruikers mee rijden staat altijd in verband met elkaar. Simpelweg een bord met een lage snelheid neerzetten werkt niet..... niet nu, niet in de toekomst, nooit..... Dit is al naar voren gekomen in tig wetenschappelijke onderzoeken. Wil je de werkelijk (gemiddelde)snelheid naar beneden krijgen zul je de weg hierop aan moeten passen. Of de weg zo laten en helemaal vol zetten met flitsers. Dit snelheidsprobleem ga je nooit met zo'n ( goed bedoelde)actie oplossen. Misschien dat het tijdelijk wat effect zal hebben, maar na verloop van tijd is het weer terug bij af, helaas.........
Magrette (9-3-2016 om 11:49)
Wat een drama zeg, hier wonen gewoon mensen die veilig willen wonen. magrette zelf wist niet eens dat het 30 km zone werd, en mogen we a.u.b zelf bepalen waar wij gaan wonen. hoeft een ander niet te doen en het is ook nog eens zo dat ik hier geboren ben en al 59 hier woont. misschien kunnen die gestoord door de Magrette rijden ook eens normaal gaan doen. je moet toch overal aan je snelheid houden. waarom hier dan niet??? misschien een idee om vroeger uit je bed te komen kunnen je normaal rijden is maar een tip hoor...
un egte zeeuw (9-3-2016 om 10:01)
Mogen ze ook wel eens controleren op Hoek, daar rijden ze bijna allemaal te hart . Het is daar wachten op een dodelijk ongeval .
Cookie-instellingen beheren