Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Drugsbende opgerold, zes arrestaties

Toegevoegd: 11-03-2016, 10.35 uur
Door: Roland de Jong

OUD GASTEL - Met de inbeslagname van twee vrachtwagens vol goederen bestemd voor de hennepteelt heeft de politie een drugsbende vermoedelijk definitief een halt toegebracht. De inbeslagname vond plaats in het Brabantse Oud Gastel maar de bende was ook actief in Zeeland.
 

Het onderzoek naar het drugsnetwerk startte in 2015 toen bleek dat steeds dezelfde personen opdoken bij verdachte situaties in Zeeuws-Vlaanderen en bij hennepkwekerijen in het Oosterscheldegebied. Tijdens het politieonderzoek werden de afgelopen maanden reeds enkele hennepkwekerijen in woningen in Doetinchem, Dordrecht en nog vijf woningen in de provincie Zeeland ontdekt en ontmanteld.


Verder werden twee grote hennepkwekerijen en -stekkerijen aangetroffen en geruimd, namelijk in een loods op het industrieterrein in Zierikzee en de loods aan de Nobellaan in Bergen op Zoom. In Zierikzee ging het om 1.120 hennepplanten en 6.616 hennepstekjes. In Bergen op Zoom trof de politie 1.000 hennepplanten en 15.000 hennepstekjes aan.

Dinsdag werden volgens de politie twee hoofdrolspelers, namelijk een 35-jarige vrouw uit Goes en een man (49) uit Bergen op Zoom aangehouden. In een kwekerij aan de Nobellaan in Bergen op Zoom werden twee knipsters uit Bergen op Zoom (38 en 39 jaar) en één uit Roosendaal (21 jaar) aangehouden. Ook werd nog een inwoner uit Bergen op Zoom (43 jaar) opgepakt als verdachte.

Dinsdag en woensdag heeft de politie onderzoeken ingesteld in woningen in Bergen op Zoom, Goes en Kapelle. Hierbij zijn onder andere geld, computerapparatuur en telefoons in beslag genomen. Deze goederen worden de komende periode nader onderzocht. Behalve overtredingen van de Opiumwet richt het onderzoek zich ook op het voeren van een criminele organisatie en het witwassen.

In de in beslag genomen vrachtwagens lagen allerlei kweekspullen, zoals meststoffen, potgrond, vijverfolie en filters. De spullen zijn vrijdagochtend opgehaald.

Zie ook:
- Huiszoekingen na vondst grote wietkwekerij (09-03-2016)
- Duizenden stekjes en planten in Zierikzee (03-02-2016)
Grote wietkwekerij in loods Zierikzee   (02-02-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (12-3-2016 om 07:13)
Wat een grote vondst voor bestemming hennepteelt niet alleen de grondstoffen maar ook de 2 vrachtwagens die nodig waren voor vervoer van de grondstoffen dit is toch wel een hele grote vangst maar gelukkig door politie aangehouden
Iemand (11-3-2016 om 16:52)
Ik blijf het zeggen... dit is en blijft dweilen met de kraan open. Dit land is in alles te tolerant daarom overwint de intolerantie
Cookie-instellingen beheren