Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote politie-inzet na verkoop nepwapen

Toegevoegd: 12-03-2016, 15.09 uur
Door: Roland de Jong

BREDA - Twee mannen hebben vrijdag voor flink wat consternatie gezorgd door op een openbare parkeerplaats een airsoftwapen te verkopen. De politie zette onder meer een helikopter in.


Een getuige had gezien dat een lang en groot geweer werd overgeladen vanuit een paarse Volkswagen Golf naar een lichtblauwe Suzuki. De politie zette de achtervolging in en daarbij werden flink wat eenheden ingezet. De beide auto's werden tot stoppen gedwongen en de inzittenden werden middels een zogenaamde uitpraatprocedure uit de auto’s gehaald en aangehouden.

De verkoper, een 23-jarige man uit de plaats Zeeland in Noord-Brabant werd gearresteerd. Het wapen was gekocht, zo bleek achteraf, door een 42-jarige man uit Heinkenszand. Hij werd onderweg naar huis op de A58 onderschept en gecontroleerd.

Uit onderzoek en verklaringen van de betrokkenen bleek dat er sprake was geweest van de verkoop van een zogenoemd airsoftwapen. "Dit op een echt lijkend vuurwapen bleek achteraf legaal te zijn. De 23-jarige arrestant werd om die reden direct in vrijheid gesteld. De zaak krijgt geen strafrechtelijk vervolg", zo vertelt de politie.

Volgens de politie beoefenen de beide mannen de airsoftsport. "Bij de verkooptransactie hadden ze een ontmoetingspunt halverwege hun beider woonplaatsen opgezocht. Ze waren daarbij terecht gekomen op de parkeerterrein van de meubelboulevard in Breda", aldus de politie, die gisteren nog waarschuwde voor het gebruik van nepwapens.

Zie ook:
'Spelen met nepwapen kan levensgevaarlijk zijn' (11-03-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Barry paf (13-3-2016 om 09:21)
Je mag gewoon met een kruis-, composietboog, luchdruk geweer of airsoft geweer over straat, mits je 18 plus bent en de kortst mogelijke weg neemt naar bijvoorbeeld de schietvereniging of huis. Zolang de boel niet gespannen, geladen of voor onmiddelijk gebruik, open en bloot in je handjes ligt. Niks vreemd dus gumblag. Als er in Amstelland zaken in beslag worden genomen heeft dat met andere dingen te maken ;)
gumblag (12-3-2016 om 20:45)
Het kern begrip is "voor afdreiging geschikt" , Vreemd! Zelfs in Nederland mogen “vrije” luchtdrukwapens in de publieke ruimte niet eens worden “gedragen” i.t.t. airsoft wapens? Da’s raar: Luchtdrukwapens mogen niet eens een sprekende gelijkenis hebben met bestaande vuurwapens... Sterker nog: luchtdrukwapens worden voortdurend in beslag genomen, m.n. in de regio Amstelland, ongeacht of deze luchtdrukwapens een sterke gelijkenis hebben met de lijsten, waarop de minister wapens plaatst waarmee luchtdrukwapens geen sterke gelijkenis mogen vertonen. Dit alles met het oog op het beperken van de mate van “voor afdreiging” geschiktheid van dergelijke (luchtdruk) wapens. Dus een verbod op "dragen" van airsoftwapens in de publieke. ruimte?
chuckles (12-3-2016 om 19:24)
alles wat met wapens gelijk verbieden, direct ben je van het hele gezeik af
misantroop (12-3-2016 om 17:23)
Alsof je op klaarlichte dag echte wapens op een voor iedereen toegankelijke en zichtbare plaats gaat staan verhandelen...De hermandad wordt met de dag nerveuzer en klungeliger. Zonde van de gemaakte kosten, maar ja: gaat toch weer van de grote hoop. De gevestigde orde is wel erg bang haar geweldsmonopolie te verliezen...
Cookie-instellingen beheren