Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Derde aanhouding in zaak diefstal snorfiets

Toegevoegd: 16-03-2016, 10.04 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag een 15-jarig meisje uit Oostburg aangehouden in verband met de diefstal van een snorfiets.


Maandag zagen agenten tijdens een surveillance een snorfiets rijden. Bij controle van de kentekengegevens bleek dat er op 5 februari aangifte was gedaan van de diefstal van deze snorfiets. Voor de agenten dus een reden om de snorfiets, en de opzittenden daarvan, eens aan een controle te onderwerpen.

In de Roozenburglaan in Middelburg werd de scooter aan de kant van de weg gestuurd door de agenten. Zowel de bestuurder als zijn passagier gingen er direct vandoor en lieten de snorfiets achter. Door een oplettende buurtbewoner werden de agenten gewaarschuwd dat de twee verdachten zich ophielden in de achtertuin van een woning aan de Rusthofstraat. Daar zijn de twee ook aangehouden.

De snorfiets is in beslag genomen. De twee aangehouden verdachten waren een 17- en een 19-jarige Vlissinger. Zij zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar ze zijn gehoord over hun betrokkenheid bij de heling of diefstal van de snorfiets. Uit onderzoek bleek dat er nog een derde verdachte bij de zaak betrokken was.

Door de agenten is overleg gepleegd met de Officier van Justitie en die gaf toestemming om deze derde verdachte, een 15-jarig meisje uit Oostburg, ook aan te houden. Dat is dinsdag gebeurd. Alle drie de verdachten zijn in verzekering gesteld. De 19-jarige Vlissinger is inmiddels weer vrijgelaten, maar de 15- en 17-jarige verdachten zitten nu nog vast.

Zie ook:
- Vlissingers opgepakt na achtervolging (14-03-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren