Weerbericht:
Wisselvallig en vrij koel zomerweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Binnenvaartschip maakt water Terneuzen

Toegevoegd: 17-03-2016, 09.01 uur - Update: 17-03-2016, 11.36 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - De brandweer is donderdagmorgen met spoed uitgerukt voor een binnenvaartschip dat lek was geraakt in Terneuzen.


De lekkage werd rond 07.00 uur ontdekt op het schip dat aan de Schependijk ligt. Het water wordt weggepompt en er wordt gezocht naar de oorzaak van het probleem. De situatie van het schip is stabiel.

De lading wordt met een kraan de Schependijk opgetild, waar het schip ligt aangemeerd. Het is op ongeveer honderd meter afstand van de Oostsluis. Andere schepen kunnen er gewoon langs, maar zijn wel verzocht langzamer te varen.

De brandweer heeft ongeveer een uur geholpen met het leegpompen van het ruim. Later heeft Rijkswaterstaat de pompwerkzaamheden overgenomen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren